Неотдавна представители на ръководството на един от най-старите автомобилни производители

...
Неотдавна представители на ръководството на един от най-старите автомобилни производители
Коментари Харесай

Renault до 2026 г има за цел да изпревари Tesla в софтуерното оборудване за електромобили

Неотдавна представители на управлението на един от най-старите автомобилни производители в света – компанията Renault, бяха принудени да признаят, че изпитват прочут дискомфорт от ценовата политика на Tesla, защото са принудени да приспособят личния си бизнес към дейностите на амбициозния новопостъпил съперник. Въпреки това, до 2026 година Renault ще бъде подготвен да удари Tesla със личното си оръжие – софтуерът.

Изпълнителният шеф на Renault Лука де Мео (Luca de Meo) призна в тирада през вчерашния ден, че конкуренцията с Tesla ще остане мъчно предизвикателство в кратковременен проект, само че акцентира, че френският авто производител няма да бъде замесен в ценови войни, съобщи Ройтерс. Gilles Le Borgne, началник на инженерния отдел в компанията, сподели: “Ние не желаеме да вършим това, което сме правили преди – желаеме да продаваме коли, а не да ги раздаваме гратис. “ Подразделението за електрически автомобили на концерна, Ampere, ще построява транспортни средства към софтуерна платформа. Сътрудничеството с Гугъл и Qualcomm ще разреши на Renault да понижи броя на процесорите, употребявани в електрическите автомобили, от 100 на двадесет броя и това освен ще опрости структурата, само че и ще увеличи надеждността на бордовата електроника.

До 2026 година Renault ще стартира да трансферира електрическите автомобили на групата на нова платформа, която разрешава отдалечено актуализиране на софтуера за ръководство. В това отношение, френската компания чака най-малко да настигне Tesla. Дотогава електрическите автомобили на двете марки би трябвало да бъдат на едно софтуерно равнище.

От една страна, опцията за въвеждане на нови функционалности посредством софтуерни актуализации ще увеличи цената при препродажбата на машината и привлекателността за клиентите. От друга страна, новата архитектура ще понижи разноските за научноизследователска и развойна активност с 1,5 милиарда евро за 10 години. Въпреки това, няма да има спестявания в крайния баланс, защото създаването на нова платформа и преходът към потребление на по-скъпи съставни елементи ще изискват нарастване на разноските.

Най-интересното е, че първите търговски оферти на Renault с новата платформа ще се появят доникъде на 2026 година Спортната марка Alpine ще бъде идващият представител на новата платформа, а всички останали модели на Renault ще мигрират към нея по-късно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР