Неотдавна CGTN към Китайската медийна група (КМГ) и Институтът за

...
Неотдавна CGTN към Китайската медийна група (КМГ) и Институтът за
Коментари Харесай

Анкета на КМГ: В света няма една демокрация, която да превъзхожда друга

Неотдавна CGTN към Китайската медийна група (КМГ) и Институтът за проучване на държавното ръководство и публичното мнение при Китайския национален университет организираха взаимно анкета в редица страни за световната демократична система, предава .

Резултатите демонстрират, че 84,8% от респондентите смятат, че демокрацията не е една и съща на всички места и нейната форма е друга в другите страни и култури. В света няма нито една народна власт, която да превъзхожда друга, а най-хубава е тази, която дава отговор на изискванията в съответна страна. В същото време 86,8% от участниците в анкетата считат, че другите страни би трябвало да се почитат една друга в процеса на другарство и да търсят общото при опазване на разликите.

Китайската национална народна власт в целия развой се разграничава доста от западния политически, исторически и културен модел. Според 75,4% от интервюираните, точно с помощта на своята политическа система, различаваща се от европейските и американската, Китай е постигнал триумфите в развиването. Процентът на хората смятащи това измежду африканците е 83,1%.

Настоящата анкета включва 3776 годни отговори от 35 страни, включително развити страни като Съединените щати, Англия, Франция и Германия, и разрастващите се като Намибия, Нигерия, Пакистан и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР