Неотдавна AMD представи на пазара хибридния процесор Athlon 200GE, подходящ

...
Неотдавна AMD представи на пазара хибридния процесор Athlon 200GE, подходящ
Коментари Харесай

Дънните платки на MSI позволяват клокването на AMD Athlon 200GE чрез множителя

Неотдавна AMD показа на пазара хибридния процесор Athlon 200GE, подобаващ за десктоп компютри от начално равнище. Този APU се създава посредством 14 нанометров софтуерен развой и има две ядра с архитектура Zen и поддръжка на многопоточност. Ядрата работят с тактова периодичност 3,2 GHz, налични са 4 MB кеш памет от трето равнище. Графиката е Radeon Vega 3 и този чип се смята за заслужен съперник на Intel Pentium G4560 (2 ядра/4 потока, 3,5 GHz).



Но в редица онлайн магазини хибридният процесор на AMD е съвсем два пъти по-евтин от чипа на Intel, като предлага същата продуктивност и доста по-мощна графика.



Единственият минус на AMD Athlon 200GE е блокираният множител. Но овърклокърът Snegovick употребява дънната платка ASUS ROG Crosshair VI Hero, в която увеличи опорната периодичност (BCLK) и по този метод клокна APU до 3954 MHz.



Но се оказа, че клокът посредством шината не е единственият метод за увеличение честотата на хибридния процесор AMD Athlon 200GE. За редица дъна на Micro-Star International излезе нов UEFI фърмуер с актуализирания микрокод AGESA 1.0.0.6 , даващ опция за потребление на множителя. Успешно са тествани дъната B350M Pro-VH Plus и B350M Gaming Pro..

Тестовете демонстрират, че AMD Athlon 200GE може да бъде клокнат посредством множителя до 3,9-4,0 GHz, с което бързодействието в игрите се повишава с 15%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР