Неофициални покани за предизборна коалиция с Демократична България и Продължаваме

...
Неофициални покани за предизборна коалиция с Демократична България и Продължаваме
Коментари Харесай

Ген. Наско с оферта към СДС: Зарежете ГЕРБ, елате при нас

Неофициални предложения за предизборна коалиция с „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” са получавали Съюз на демократичните сили. Това разкри ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той не разкри елементи, само че съгласно осведомени поканата е била отправена от ген. Атанас Атанасов преди към седмица, написа „ Уикенд “.

Както е известно, Политическа партия и Демократична България имат намерение да се явят с общи листи на предварителните парламентарни избори, които най-вероятно ще са на 2 април. Идеята е двете партии да се трансфорат в първа политическа мощ, което на този стадий съгласно социолозите е изключено. Явно, с цел да активизират всички от десния политически бранш, те са подали ръка и на Съюз на демократичните сили, които на последните няколко парламентарни избори се явяват в обща коалиция с ГЕРБ.

Реклама

„ За нас присъединяване в такава коалиция е проблематично. Смятаме, че „ Продължаваме промяната ” (ПП) е една типично нова лява групировка. Имаме огромни разминавания във връзка с икономическата политика и систематизиране на бюджета и бюджетният недостиг, няма по какъв начин да се коалираме с тях “, съобщи Румен Христов в изявление за Българска национална телевизия.

„ Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни връзки към войната в Украйна да вземем за пример, само че имаме елементи да вземем за пример за бюджетния недостиг ”, разясни той. „ Съюз на демократичните сили не е получавало публична покана, само че е имало намеци и предложения на по-ниско равнище ”, сподели още Христов на журналистически въпрос. Той избра да не прецизира дали офертите са идвали от страна на Демократична България или на Политическа партия.

В петък Съюз на демократичните сили ще се събира, с цел да реши дали да се яви на изборите още веднъж с ГЕРБ. Румен Христов изясни, че настроенията в структурите са по-скоро още веднъж да са дружно с партията на Бойко Борисов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР