Неочаквана помощ от колежки получиха волейболните ни националки при поредната

...
Неочаквана помощ от колежки получиха волейболните ни националки при поредната
Коментари Харесай

Волейболистки на „Чайките“ помагат на българките


Неочаквана помощ от колежки получиха волейболните ни националки при следващата си подготовка в Окаяма преди международното състезание в Япония. За първи път нашите волейболистки видяха по какъв начин състезателки от различен тим правят „ черната “ работа на подготовка – да гонят топките и да чистят с кърпи терена на други волейболистки освен това без да са молени за това. Това направиха 12 от девойките на локалния женски отбор „ Seagulls “ – „ Чайките “, в чията зала тренира отборът на треньора Иван Петков.

 20180922 164535 005

Жестът бе следващото доказателство на изключителната вежливост и гостолюбие на японските домакини на българките. Иначе самите състезателки на „ Чайките “, които са към 30 в тима, прекарват най-малко 8 часа дневно в залата за подготовка. След като преди този момент бяха създали те самите подготовка, след това асистираха на нашия отбор, а по-късно останаха да оказват помощ и на състава на Доминиканска република, който дойде след родните състезателки.

 664211

В петък националките направиха следващите си двуразови тренировки, а в събота е първата публична контролна среща с доминиканките. Втората инспекция е на 26 септември, ден при отпътуването за Сапоро, където са мачовете на нашите от група „ В “ на международното състезание против тимовете на Италия (29 септември), Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври). Отборът на Доминиканска република ще играе в група „ D “ със съставите на Бразилия, Сърбия, Пуерто Рико, Казахстан и Кения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР