Неочаквана домакинска издънка свали Лион от върха в класирането на

...
Неочаквана домакинска издънка свали Лион от върха в класирането на
Коментари Харесай

Лион слезе от върха след домакински провал

Неочаквана домакинска издънка смъкна Лион от върха в класирането на Лига 1. " Хлапетата " отстъпиха с 1:2 на Монпелие и се смъкнаха на третото място в подреждането, като са на две точки зад Пари Сен Жермен и Лил.

Лион беше в серия от четири турнирни победи, само че се изправи против противник, от който загуби и при започване на сезона. Монпелие стигна до триумфа с попадения на Тежи Савание и Ели Вахи, а за домакините се разписа Лукас Пакета.

Савание даде задатък на Монпелие в средата на първото полувреме, когато засече с глава положително центриране на Анди Делор. Малко по-късно бранителят на Лион Марсело се контузи и вместо него в игра се появи Джамеледин Бенламри.

Няколко положителни намеси на Йонас Омлин попречиха на Лион да изравни, само че в добавеното време на първата част някогашният халф на Милан Пакета се оказа на точното място и вкара за 1:1.

След почивката домакините продължиха да пропущат положения и бяха осъдени. В 65-ата минута удар от близко на Вахи и риокшет в бранител разрешиха на Монпелие да вкара втори гол, който се оказа надвит.

След седмица Лион ще гостува на Брест и отборът на Руди Гарсия ще търси наложителен триумф. Монпелие пък ще е хазаин на Рен.

Лига 1 25 кръг, събота 13 февруари  Лион 1:2краен резулат  Монпелие
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР