Необитаем частен остров в Шотландия се продава и обявената му

...
Необитаем частен остров в Шотландия се продава и обявената му
Коментари Харесай

Продава се необитаем остров, на цената на панелка в София ВИДЕО

Необитаем частен остров в Шотландия се продава и оповестената му цена стартира от 70 000 щатски $ или малко над 60 000 евро. Тоест, коства по-малко, в сравнение с порядъчен двустаен апартамент в София, където жилищни парцели под тази цена към този момент съвсем няма, оповестяват от m

За съпоставяне, цените на парцелите в София са се покачили с 11% на годишна база през второто тримесечие на тази година. Това слага столицата ни на 51-а позиция в световната ранглиста за растежа на цените на жилищата на Knight Frank измежду 150 града.

В София цените на парцелите порастват по-бързо от тези в Виена, Мюнхен, Сингапур, Амстердам и Прага. Тази есен €1000 на квадрат към този момент е минимумът за покупка на жилище в българската столица. Но да се върнем на острова.



Goldcrest Land & Forestry Group е компанията, която неотдавна пусна на пазара необитаемия Càrn Deas. Красивият и чист остров е с повърхност 22,5 акра и се намира на западния бряг на Шотландия. Част е от така наречен "Летни острови " - архипелаг, който се намира на устието на Лох Метла.

На буйния зелен остров няма нищо издигнато, само че за сметка на това има обилие от морски птици и водни организми. А този, който го купи, несъмнено, ще има право да строи.

Càrn Deas предлага страхотна панорамна панорама към прилежащите острови и планини, а морските активи, които може да предложи включват ветроходство, гмуркане и лов на риба. Мястото изобилства от скумрия, риба тресчица, омари и раци. Във водите постоянно се срещат делфини, китове и акули.



Goldcrest разказва дребния остров като "печеливша и сантиментална " капиталова опция. Намира се на към 25 минути с лодка от кея Бадентарбат или пристанището Old Dornie - и двата се намират в Северна Шотландия.

Според маркетингови материали, единствено дребни частни чартъри могат да доближат до острова, заради плитките му околни води.

Островът към този момент притегля голям интернационален интерес - както от компании, които обмислят да го трансфорат в курорт, по този начин и от физически лица, които имат намерение да го употребяват за персонални потребности.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР