Необичайна колекция с цигарени кутии на Димитър Георгиев от Свищов

...
Необичайна колекция с цигарени кутии на Димитър Георгиев от Свищов
Коментари Харесай

Колекционер показва цигари от 1904 г.

Необичайна сбирка с цигарени кутии на Димитър Георгиев от Свищов е подредена в една от залите на СКЛАД, на ул. " Екзарх Йосиф " в Пловдив. Тя е част от огромната галерия " ДИМ. Истории за тютюна ". 

Цигарите са създадени в българските тютюневи заводи сред 1904 и 1989 година. Като най-ценна колекционерът дефинира цигари от 1904-а, направена във фабриката на Димитър Мардас. Кутията коства 40 стотинки и е с тютюн второ качество. Освен богата, сбирката е и непокътната, защото повече от половината кутии са цялостни и даже са запечатани с бандерол. Някои кутии са мини - за 4 и 8 броя, други са макси - за 100 и 200 къса.

Оказва се, че производителите при започване на предишния век са вложили във визията, както споделяме през днешния ден. Т.е. правилото: опаковката продава, не сме го измислили ние. Интерес провокира едновремешната реклама на тютюневите произведения. Сред любопитните експонати са цигарите за лекуване на астма, създавани евентуално през 70-те години на предишния век от " Фармахим ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР