Необходимо е тясно сътрудничество между големите световни сили за разрешаване ...

Необходимо е тясно сътрудничество между големите световни сили за разрешаване

Кисинджър призова за обединение на света срещу глобалните заплахи като COVID-19

Необходимо е тясно съдействие сред големите глобални сили за разрешаване на казуси , като пандемията от ковид и изменението на климата, съобщи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър като предизвести страните да не се концентрират само върху личните си интереси.Още по тематиката

„ Ако светът се трансформира в националистическа сцена за всички страни , ще бъде доста по-трудно да се предотвратят неприятностите и да се избегнат конфликти “, показва 98-годишният Кисинджър по време на самодейността Bund Summit в Шанхай, представен от Bloomberg. „ Затова се надявам, че глобалните водачи първо ще изпълнят своите съществени отговорности към личния си народ и в това време ще свържат хората по света с общи човешки връзки “, добавя някогашният посланик .

Кисинджър, който проправи пътя за историческото посещаване на държавния глава Ричард Никсън през 1972 година в Китай, съобщи , че световните връзки са станали по-лесни, откакто други страни показват по-задълбочено схващане на втората по величина стопанска система в света. Той комплименти решаването на Пекин да спре изграждането на нови въглищни електроцентрали оттатък граница и сподели , че стратегията за превенция против маларията на Световната здравна организация (СЗО) е положителен образец за изгодите от световното съдействие .

Срещата в Шанхай е тридневен финансов конгрес , който приключва в неделя, а тазгодишната стратегия включва лекция от страна на някогашния английски министър председател Тони Блеър и създателя на хедж фонда Bridgewater Associates Рей Далио.

По време на миналогодишното обстоятелство създателят на Alibaba Group Holding Ltd. Джак Ма разкритикува рестриктивните мерки на световните финансови регулатори върху иновациите и прикани Китай да търси система, която да подкрепи развиването - мнения , които след това имаха противоположен резултат и вместо това задействаха огромната принуда на Пекин против китайския частен бранш .

Източник: investor.bg