Необходимо е коалиционно споразумение, защото една от четирите формации в

...
Необходимо е коалиционно споразумение, защото една от четирите формации в
Коментари Харесай

Калоян Методиев за ново правителство: Нищо не е решено, докато не е решено окончателно

Необходимо е съдружно съглашение, тъй като една от четирите обединения в бъдещата коалиция е с друг политически профил. Това съобщи анализаторът Калоян Методиев, някогашен консултант на президента Румен Радев.

В България нищо не е решено, до момента в който не е решено дефинитивно. Не можем да сме сигурни, всичко може да бъде взривено в последния миг, е неговото мнение.
Корнелия Нинова разкри за среднощна среща с Петков и Василев
" Изумена съм от нервността, която се разви към тази среща. И по какъв начин естественото се показва за ненормално. Партии, обсъждащи за вършиме...

Методиев счита и, че методът на Българска социалистическа партия е да не се прави смяна с Нинова, до момента в който не бъде приключен процесът с управническата коалиция. След това към този момент Българска социалистическа партия може да си направи вътрешните промени, по открития от партията метод, по думите му пред bTV. Според Методиев, оставката на Нинова няма връщане, само че дали тя ще се кандидатира още веднъж за ръководител си е нейно решение.

Според Методиев, служебният кабинет е провален на база това, което е направил. И предизвести, че прекомерната централизация на власт значи неприятни резултати. Ако политическите партии се еманципират, в случай че покажат лично лице, а не някой да им дърпа конците откъм гърба, ще приказваме за смяна, счита анализаторът. Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да понесат отговорност за страната и да решат с кого да вършат държавно управление, по думите на Методиев.

За Кирил Петков тежкото занапред следва. Вероятно ще вземаме задължения, с цел да закрепим зимата – само че има заплаха да не стане корупция, да не се получи резултат от интернационална изолираност. Петков министър председател ще е резултат на взаимни отстъпки, заключи Методиев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР