Необходими продукти: 2 средно узрели домата, нарязани ¼ чаша ситно

...
Необходими продукти: 2 средно узрели домата, нарязани ¼ чаша ситно
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Вкусно латино ястие

Необходими артикули:
2 приблизително узрели домата, нарязани

¼ чаша ситно нарязан бял лук

¼ чаша нарязан прясно кориандър

2 супени лъжици сок от лайм

¼ чаена лъжичка финозърнеста морска сол

2 чаени лъжички зехтин екстра върджин

1 чаена лъжичка надробен кимион

1 консерва черен фасул, изплакнати и отцедени, или 1 ½ чаши варен боб

¼ чаша вода

Прясно надробен черен пипер

1 ½ чаши алена салса, в буркан

4 яйца

4 царевични тортили

½ нарязана чаша сирене
Начин на подготвяне:
В междинна купа комбинирайте доматите, лука, кориандъра, сока от лайм и солта. Разбъркайте, с цел да се смеси, след което оставете купата настрани за по-късно. За готвене на зърната: В дребна тенджера на сдържан огън загрейте зехтина до искра. Добавете лука и солта. Гответе, като разбърквате понякога, до момента в който лукът омекне и стане транспарантен, към 3 до 6 минути. Добавете кимиона и гответе, като бъркате непрестанно, до момента в който ухае, към 30 секунди. Изсипете отцедения фасул и вода. Разбъркайте, покрийте и варете 5 минути. Намалете котлона до най-малко, по-късно отстранете капака и използвайте картофомашина или задната част на вилица, с цел да намачкате най-малко половината от зърната. Продължете да готвите фасула, непокрит, като бъркате постоянно, още 2 до 3 минути, до момента в който се сгъсти. Свалете тенджерата от огъня и разбъркайте сока от пипер и лайм. Опитайте и прибавете още сол, черен пипер или сок от лайм, в случай че е належащо. Ако зърната наподобяват сухи, прибавете доста малко вода и разбъркайте, с цел да се смесят. Покрийте, до момента в който сте подготвени за сервиране.

Междувременно загрейте салсата. Изсипете салсата в междинна тенджера на сдържан огън. Оставете салсата да къкри, като разбърквате понякога, и по-късно намалете котлона до най-малко, до момента в който сте подготвени за сервиране. (Или загрейте салсата в купа в микровълновата печка - тя няма да кондензира толкоз доста, само че ще работи!) В дребен тиган на сдържан огън затоплете всяка тортила поотделно, като обърнете, в случай че е належащо.

Разпределете сместа от черен фасул върху всяка тортила и поставете всяка тортила върху обособена паница. Ако употребявате сирене Джак, поръсете го върху тортилите. Заделени.

За пържене на яйцата: В същия тиган на сдържан огън налейте 1 чаена лъжичка зехтин и изчакайте, до момента в който свети. Напукайте деликатно едно яйце и го изсипете в тигана, без да чупите жълтъка. Запържете яйцето, като повдигате и накланяте понякога тигана, с цел да преразпределите маслото, до момента в който белтъците се стегнат и жълтъкът се сготви до пожеланото равнище на подготвеност. Поставете пърженото яйце върху приготвена тортила и повторете с останалите яйца. Лъжица към една четвърт от затоплената салса във всяко ядене, заобикаляйки яйчния жълтък. Използвайте решетъчна лъжица или вилица, с цел да извършите същото с пико де гало, оставяйки разхвърляните доматени сокове зад себе си. Поръсете с прясно надробен черен пипер и прибавете спомагателни гарнитури, които може да ви харесат. Сервирайте незабавно. Ако не изразходвате всичките си зърна, остатъците са отлично потапяне за тортила чипс, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР