Необходима е европейска политика за връщането на свободното движение, ваксинационният

...
Необходима е европейска политика за връщането на свободното движение, ваксинационният
Коментари Харесай

Сасоли: Ваксинационният паспорт може да бъде инструмент за отваряне на границите

Необходима е европейска политика за връщането на свободното придвижване, имунизационният паспорт може да бъде инструмент за отваряне на границите. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли.
Той изиска и на евроинституциите да се дадат нови пълномощия в политиката по опазването на здравето, с цел да е по-подготвен съюзът и членките му при бъдещи пандемии.

Сасоли акцентира, че за задачата би трябвало да се трансформират основополагащите контракти на Общността.

" Не може да бъде табу намесата ни в договорите ", акцентира Сасоли, предава БНР. Той добави, че точно в този момент би трябвало да бъде изработен прехвърлянето на пълномощия, което, по думите му, желаят европейските жители - отбрана на тяхното здраве посредством същинска европейска политика.

На среща на върха на Евросъюза се разисква съгласуваност на напъните за имунизирането, тестванията и свободното пътешестване по време на коронакризата.

Председателят на Европейския парламент изиска бистрота на договорите за произвеждане и доставка на ваксини, както и в страните членки да бъдат развити мощни вериги за тяхната доставка, което разгласи като " незабавно " и добави, че това не е въпрос на пари, а на воля.

Той похвали Европейската комисия за писмата, които е изпратила на 6 страни членки, въвели мощни ограничавания в тази тенденция.

На въпрос за закупуването от Унгария на китайски ваксини Сасоли отговори, че е срещу двустранни съглашения, които биха могли да попречат на дейностите на европейско равнище, както и на гаранциите за сигурността и дефинира този път като " неправилен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР