Ненужно всички се подиграват на участничката в Стани богат Александрина,

...
Ненужно всички се подиграват на участничката в Стани богат Александрина,
Коментари Харесай

5-те вида изкуствен интелект

Ненужно всички се подиграват на участничката в " Стани богат " Александрина, която се двоумеше от кое място изгрява слънцето и какво тъкмо значи изкуствен интелект. Според нея изкуствен интелект се оказа " нашумял проблем в България ", който съставлява " да се назначават студенти със солидно възнаграждение без познания”. После пък тя се поправи - че " изкуственият разсъдък е човек, който парадира с разсъдък, а в действителност не е чак толкоз интелигентен…”. Накрая стигна до извода, че изкуственият разсъдък е " огромна организация ".
Права е! Само хора със закостеняло и неотклонно мислене биха могли да се придържа към тезата, че изкуствените интелекти са безусловно компютърни стратегии, симулиращи човешка мисъл, основани от хората. Напротив - в случай че ние забележим света по този начин, както гледа на него Александрина, ще забележим, че в близост има толкоз доста изкуствени интелекти. Човек фактически би могъл ги разпознае измежду останалите и незабавно да ги класифицира. Ето ги кои са 5-те най-ярки представители на ИИ.
1. Тези, които мислят, че отново ще минем сред капките
Това, че досега международните спорове ни подминават, би могло да убеди някои изкуствени интелекти в наивната религия, че това ще продължава постоянно. В обстановка, в която Тръмп афишира бомбардировки по Twitter обаче, и то на 1500 километра от границата ни, нищо не е прекомерно несъмнено.
2. Тези дето се параноясват, че Фейсбук им употребява персоналните данни
Изключително притеснително е, че платформата знае какви ползи имаш, какви неща би изглеждало разумно да купуваш и какви занимания предпочиташ, с цел да ти предлага ориентирани реклами. Не, това не е най-обикновен интернет маркетинг, а е злотворен механизъм, който ще те въвлече в антиутопична обстановка като от " Шоуто на Труман ". Това, че си лайкнал страниците на " Игра на тронове ", Адел и KFC е твоя надълбоко съкровена интимна загадка, към която никой не би трябвало да протяга ръка. Фейсбук не съществува, с цел да прави милиарди от реклама, а с цел да нахлуе в личната ти цялост и да те унищожи като персона. Ако страдаш от параноята, че Фейсбук знае всичко за теб, ревизира се за изкуствен интелект - може да се окаже, че си го пипнал като вирус.
3. Русофили, които се пробват да вкарат в правия път русофоби - и противоположното
Нека просто си представим следното: уверен русофил пази тезата си във конгрес, употребявайки всички свои знания. Убеден русофоб ги прочита и внезапно нещо блества в съзнанието му, той плясва с ръце и афишира: правилно бе, по този начин е! След това на негов по-стар пост се натъква същия уверен русофил и по същия метод нещо блества в съзнанието му и той също взема решение да промени убежденията си. Двамата си разменят мястото и...продължават да се ругаят един различен, размахвайки изкуствения си разсъдък.
4. Тези дето стават жертви на хибридната война
Ако обзор в историята на посетените от теб уеб сайтове в последната седмица демонстрира една любопитна амалгама сред bradva.bg, bultimes, pazel и bulmedia, значи несъмнено си горделив собственик на изкуствен интелект. Също по този начин огледай личния си newsfeed във Фейсбук - при положение, че непрестанно ти излизат спонсорирани политически публикации, които приканват за излизане от Европейски Съюз, значи си попаднал непосредствено в окото на бурята. Но не се притеснявай - има още доста изкуствени интелекти, сходни на теб.
5. Тези дето привиждат във всичко съветските хакери
Съществуват хора, чиито разсъдък непрестанно блуждае към съветските хакери. Руските хакери - това е тъмна фракция, предопределена да унищожи Запада. Тези хора - неизвестно по какъв начин - превъзхождат самите разработчици на Фейсбук и схващат логаритмите на обществената мрежа по-добре от самите им основатели. 300 милионният американски народ свежда глава пред събрани в пет гаража руснаци, които манипулират целия избирателен развой и възцаряват фашизоидния Тръмп в демократичното царство. Немалко са хората, чиито изкуствен интелект уверено има вяра в това.
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР