Неназован американски служител разказа пред репортери подробности от телефонния разговор

...
Неназован американски служител разказа пред репортери подробности от телефонния разговор
Коментари Харесай

Ройтерс разкри подробности от разговора между Шойгу и шефа на Пентагона Остин

Неназован американски чиновник описа пред кореспонденти детайлности от телефонния диалог сред съветския министър на защитата Сергей Шойгу и шефа на Пентагона Лойд Остин. Според Ройтер, базирайки се на неизвестен събеседник, диалогът е пожелан от американския чиновник и е траял към час.

Разговорът протекъл в „ професионален звук “, не разрешил никакви проблеми и не довел до промени в обстановката към войната в Украйна.

Съобщава се, че Остин неведнъж се е опитвал да беседва с Шойгу, само че Москва не е показала интерес към този контакт.

Трябва да се означи, че от началото на спора работи гореща линия сред Москва и Вашингтон, ситуирана в щаба на Европейското командване.

В същото време Съединени американски щати изпратиха на Украйна оръжия на стойност $3,8 милиарда Решава се и въпросът за даване на Украйна на различен пакет от помощ на стойност над $40 милиарда

На собствен ред политологът Сергей Марков сподели, че по време на диалога сред ръководителите на министерствата на защитата на Русия и Съединените щати Остин се е опитал да измами Сергей Шойгу.

В своя Telegram той написа, че самият факт на диалога демонстрира желанието на една от страните в диалога да деескалира спора. Според специалиста обаче вероятността е минимална.

„ Защото Съединени американски щати желаят цялостното унищожаване на Русия. И тук компромис надали е възможен”, споделя той. Марков счита, че през 2014 и 2015 година Съединени американски щати към този момент са измамили Русия.

„ И, несъмнено, биха желали да го повторят “, сподели политологът.

Припомняме, Сергей Шойгу за първи път от началото на войната през вчерашния ден е провел диалози с ръководителя на Пентагона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР