Немскоезични медии не крият опасенията си, че България може да

...
Немскоезични медии не крият опасенията си, че България може да
Коментари Харесай

Чужди медии: Правителство като от ада в България?


Немскоезични медии не крият опасенията си, че България може да се окаже с прокремълско държавно управление след 2 октомври. Те разясняват корупцията в България, позициите на Радев и Петков, както и заплахата от неустойчивост.

Германският „ Ди Делт “ обръща главно внимание на, публикувайки изявление със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. То е отдадено основно на въпроса за разкритите край Капитан Андреево. В един от своите въпроси изданието отбелязва сериозно, че корупционните структури в България очевидно са се развили прекомерно необезпокоявано по време на дългото ръководство на Бойко Борисов.

Запитан дали споделя, Демерджиев споделя следното: „ Ако погледнем обратно, това изявление на Петков е било вярно. Но през днешния ден се намираме в друга обстановка. Отстраняването на профилираната прокуратура и на профилирания съд отстраниха монопола на основния прокурор над следствието. Сътрудничеството с локалната полиция към този момент е доста по-тясно и не се покриват закононарушения. “

Прокремълска коалиция в България?
Редакцията предлага
Що се отнася до съветското въздействие в България и издигнатия по времето на газопровод „ Балкански поток “, Демерджиев декларира: „ Едно е ясно: този газопровод не е в полза на “.

Австрийският „ Дер Щандарт “ също показва опасения от допустима прокремълска коалиция в България. Авторката Аделхайд Вьолфл напомня, че през април „ Газпром “ е спрял синьото гориво за България, само че все пак служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, „ от ден на ден се обръща към Кремъл “. Тя осведоми и за митингите в България, които се организират под хаштага GazWithMe.

„ Не единствено от позиция на енергийната политика България е от основно значение за Европейски Съюз. Ако позициите на проруските сили в България се засилят, това може да промени и цялата политика на европейски наказания против Русия “, разяснява изданието.

„ Дер Щандарт “ отбелязва и това, че газопроводът „ Турски поток “ е бил същински „ подарък за Кремъл “ и добавя, че проруският блок получава поддръжката на президента, „ който се опълчва на глобите против Кремъл и де факто ръководи като министър-председател посредством постоянно назначаваните от него служебни държавни управления “.

Вестникът разяснява и предизвестията на някогашния министър председател Кирил Петков. Евентуална коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ би била напълно " проруска, извънредно дясна и корумпирана. Това би било нещо като държавно управление от пъкъла ", предизвестява Петков.

Предстояща дълга политическа неустойчивост

И австрийският „ Винер Цайтунг “ посвещава материал на идния в България избор в неделя. Той се стопира на политическата, газовата и инфлационната рецесии, оказващи въздействие върху страната. Според изданието България обичайно е считана за „ по-скоро другарски настроена към Русия и до момента не е оказала военна поддръжка на Украйна “, само че все пак доста политици в последно време са се дистанцирали от Москва.

Вестникът цитира прогнозата на политолога Страхил Делийски, съгласно който страната се намира едвам при започване на дълга фаза на политическа неустойчивост. „ Мнозинството от другите политически наблюдаващи също са съгласни, че идващите избори в България могат да се проведат след единствено няколко месеца “, приключва своя репортаж „ Винер Цайтунг “.



Вижте и това видео на Дъждовни води:
Проруският избор може да се окаже сериозен фактор на изборите в България
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР