Немският премиум автомобилен производител BMW започна да предлага някои от

...
Немският премиум автомобилен производител BMW започна да предлага някои от
Коментари Харесай

BMW започна да предлага някои от екстрите в автомобилите си срещу месечен абонамент

Немският премиум авто производител BMW стартира да предлага някои от екстрите и оборудването в колите си против абонаментна такса. Практиката е въведена напълно неотдавна в някои страни. Засега е известно, че сходно месечно тарифиране се предлага за съоръжение като отопление на предните и задните седалки. Услугата ще коства почти 18 щатски $ на месец на потребителите на първокласния бранд, като съществува още и опция за едногодишно предплащане на цена от 180 $, тригодишен абонамент против 300 $ и „ пожизнен “ достъп за 415 $.

Все още не е изцяло известно от по кое време тъкмо BMW е почнала да предлага част от оборудването в колите си против месечен абонамент, нито за кои страни, само че съгласно неофициалната информация от някои онлайн медии, услугата е била пусната за първи път в Южна Корея.

BMW стартира да предлага още през 2020 година вид за абонаментно възнаграждение на част от спомагателното съоръжение към колите, а все още използването на затоплянето на седалките е налично в цифровите магазини на компанията в страни като Обединеното кралство, Германия, Нова Зеландия и Южна Африка.

От някои софтуерни портали са се свързали с известния немски производител със питане за спомагателна информация от по кое време се предлага услугата и за кои райони се възнамерява да бъде въведена, само че все още от BMW не са споделили повече по въпроса. Трябва да отбележим, че не е особена изненада, че от компанията не разгласяват изключително доста новината, защото още когато през 2020-та година марката разгласи, че възнамерява въвеждането на абонаментно възнаграждение за част от оборудването на колите, като автоматизираните дълги светлини и адаптивния круиз надзор, клиентите реагираха остро и жигосаха този ход като прекомерно експлоататорски. Въпреки това обаче вероятно това ново ценообразуване на потреблението на спомагателното съоръжение на колите на компанията ще обслужи надеждно маркетинговите и продуктови проекти на компанията, защото за потребителите няма да е изненада, че производителят на автомобил от висок клас е решил да ги таксува в допълнение за по-разширеното съоръжение, защото това е добре одобрена процедура.

Независимо от това, вероятно този ход на компанията ще срещне и своите рецензии, защото до момента потребителите са привикнали да заплащат в допълнение за съществуването на първокласно съоръжение в премиум колите, само че не и за използването му, когато то към този момент е инсталирано и е част от тяхното возило. Мнозина също по този начин са озадачени за какво BMW е решила да сложи софтуерно ограничаване за потреблението на високото съоръжение в колите си в някои страни, без да е явно какви могат да бъдат спомагателните разноски и претекстове за това, когато приказваме за съоръжение, което към този момент е част от автомобила – вероятно множеството консуматори биха приели по-добре месечния абонамент за някои софтуерни функционалности като автоматизирани предизвестия за пътни камери, защото поддържането на тази функционалност коства спомагателни разноски на производителя, за разлика от заплащането за софтуерното деблокиране на екстри, чиято работа не изисква инвестиции от производителя във времето.

Друга екстра, която BMW ще дава против абонамент на клиентите си в Обединеното кралство, е отоплението на кормилото, за което към този момент притежателите на колите на компанията ще би трябвало да заплащат по 12 $ на месец. Допълнително се оферират абонаментни варианти и за възпроизвеждане на подправени звуци от мотора на колата, както и алтернатива за запис на фрагментите, снимани от инсталираните камери в автомобила. Макар и да е едва евентуално цените на тези абонаментни услуги да съставляват проблем за потребителския профил на клиентите на компанията, все пак сходно таксуване е смела, непопулярна и спорна крачка, която може да навлече гнева и горчивото чувство на огромна част от почитателите на марката. Към момента не е известно други автомобилни производители да са се включили към тази процедура на BMW, само че не е изключено в близко бъдеще да забележим и други марки да стартират да оферират някои от най-хубавите си функционалности против абонамент или различен вид в допълнение таксуване.

Макар и това решение на BMW да звучи мощно спорно и непознато на потребителите все още, в действителност то не е изцяло лишено от логичност в изискванията на актуалното потребителско предложение, при които следим картина на мигриране на от ден на ден артикули и услуги към абонаментен вид таксуване и ценообразуване. Всеки актуален консуматор на цифрови устройства знае, че нормално когато закупи някое високотехнологично устройство – било то смарт телефон, преносим компютър или таблет, неговите разноски не завършват единствено с покупката на устройството, а в действителност включват и редица спомагателни абонаментни услуги, които са нужни, даже от време на време могат да бъдат наложителни, с цел да се реализира оптималната рекламирана функционалност. Услуги като в допълнение облачно пространство в сървърите на Гугъл или Apple вместо потребление на SD карта за предпазване на скъпите файлове, спомагателен абонамент за музикално или видео наличие, в допълнение възнаграждение за отключване на някои премиум функционалности и впрочем са нормална процедура от сферата на ИТ технологиите. Дори когато излезем от това поле, можем да се убедим, че от ден на ден и повече от нещата, които сме привикнали да твърдим, че притежаваме, в действителност получават характера на активи, които употребяваме против абонаментно възнаграждение.

Предава: kaldata.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР