Немският гигант Либхер откри чисто нов завод за бетонна техника

...
Немският гигант Либхер откри чисто нов завод за бетонна техника
Коментари Харесай

Откриха нов завод за 17 милиона евро в Пловдив, правят бетоновози на бъдещето

Немският колос " Либхер " откри чисто нов цех за бетонна техника в Пловдив. Това е третата инвестиция в нова индустриална база на фирмената група в Пловдив, като този път за локация на новия цех е определен терен от 37 декара на територията на града.

Днес заводът за бетоновози беше публично открит, а за тържествената гала в Пловдив дойде един от притежателите на немския конгломерат - Филип Либхер. На откриването участваха още шефът на Българската организация по вложения Богдан Богданов, регионалния шеф на Пловдив Йордан Иванов, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн и представители на бизнеса.



" Имаме световно наличие с над 140 компании в групата в над 50 страни и имаме 40 индустриални обекта. Оставаме и 100% фамилен бизнес. Всички акционери са членове на семейство Либхер. Заедно взимам решения за развиването и за продуктите, както и финансовите и капиталовите решения. Нашата самостоятелност като фамилен бизнес ни разрешават да взимаме бързо и самостоятелно. Ангажирани сме да създадем позитивен принос към софтуерния развой, вършим дълготрайни вложения в това число по време на пандемията. Инвестирали сме единствено за 2021 година над 700 милиона евро. Фокусирани сме върху дълготрайното развиване и се стараем да бъдем благонадежден и заслужен сътрудник даже в най-трудните времена, ангажирани сме да предоставяме най-високо качество. И това ни води към повода да сме през днешния ден в Пловдив. От над 20 години сме на българския пазар и през днешния ден ви приветстваме в третия ни обект в Пловдив. Новият ни цех е оборудван с най-новите индустриални машини, с цел да отговорим на възходящото търсене в Европа на висококачествени бетонобъркачки. Тази локация ни разреша по-ефективно произвеждане за клиенти в Източна Европа. В заводът ни в Германия пък се сглобяват детайли за клиенти в Западна Европа и други елементи от света. Сега заводите ни в България и Германия имат оптимална връзка. Следвайки тактиката си до 2025, това ни позволяла да се конкурираме на най-високо равнище на пазара за технологии за бетон. С новата фабрика отваряме нова глава и предоставяме на нашите клиенти технологии от бъдещето “, уточни Филип Либхер, който особено се обърна към всички чиновници и ги поздрави за основната роля в триумфа на бизнес конгломерата. Богдан Богданов му връчи грамота от името на министъра на нововъведенията Даниел Лорер за следващата инвестиция.



Германският дипломат Кристоф Айххорн пък показа любопитни данни, че съгласно изследване на Германо-Българска индустриално-търговска камара върху настройките на немските компании, пристигнали в България, 90% от компаниите показват, че са удовлетворени от инвестицията си и биха вложили още веднъж.

„ Това е извънредно висока цифра и в други страни евентуално не е такава. Фактът, че имате трети обект в Пловдив самичък приказва за това “, уточни Кристоф Айххорн.



Инвестицията за завода на „ Либхер Конкрийт Технолоджи Марица “ е над 17 милиона евро. В сумата е включен и прехвърлянето на налични уреди от Германия, които отчасти са допълнени с ново закупени машини и уреди.

„ Либхер “ е един от най-знаковите образец за развиването на бизнеса в Пловдив. Това е една от най-големите компании в машиностроенето, както и огромен шеф -с над 2500 чиновници и солидни вложения на всеки няколко години. „ Либхер “ бяха едни от първите, които направиха инвестиция в района преди 22 години. Тогава Пловдив не беше огромен капиталов и промишлен център, не откривахме по 7-8 завода на година и нямаше толкоз развити индустриални зони. Успехът и смяната в града се дължат най-много на българските и задграничните бизнесмени тук. Но една от най-ярките звезди и триумф е „ Либхер “, уточни Стефан Стоянов.

Инвеститор в новия цех е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „ Либхер конкрийт технолоджи марица “ ЕООД ще има ролята на вътрешен снабдител в границите на дивизията. Основните старания на екипа са ориентирани към развиване на индустриалните процеси до топ равнище благодарение на съвременни правила като Лийн, Индустрия 4.0. и така нататък

След формалното разкриване на фабриката и прерязването на лентата, всички посетители имаха опцията да се срещнат с индустриалната база и развой. Визитата бе осъществена от индустриалният шеф Георги Куфаров, мениджърър логистика и доставяне Илия Шивачев и управител обмисляне Димитър Мичев, които описаха детайлно за роботизираните технологии по произвеждане на бетоновозите.



Производствената и складова база с РЗП от 12 000 кв.м. се намира на Кукленско шосе, в непосредствена непосредственост до митницата. В завода ще се създават 2400 детайла и авансово инсталирани възли, както и 400 напълно подготвени бетоновози, описа Куфаров. Изграждането на завода е лишило 2 години, като е употребена постройка на някогашен цех за бетонни строителни детайли по време на социализма. Към момента заводът се обитава в база, която е чартърен, само че текат договаряния за откупуване на целия сграден фонд и терена.

Предприятието действа от няколко месеца и за задачата в него към този момент работят към 120 души, измежду които административни ръководители и чиновници и индустриални фрагменти - заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови служащи.

Фирмата продължава да търси експерти като индустриални инженери и инженер-конструктори и възнамерява да усили работните позиции в бъдеще.

Средната работна заплата е в горния сегмент за района и според системата за възнаграждение в концерна Либхер. Фирмата има и мощно развита обществена политика във връзка с своите сътрудници.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР