Немската индустрия за производство на видеоигри ще започне 2020 г.

...
Немската индустрия за производство на видеоигри ще започне 2020 г.
Коментари Харесай

Германия налива 50 милиона евро за видеоигри

Немската промишленост за произвеждане на видеоигри ще стартира 2020 година по доста добър метод, откакто централното държавно управление утвърди отпущането на финансиране в размер от 50 млн. евро за финансиране на локалните гейм студия, съобщи Gamesindustry.

Финансовият комитет към Бундестага е приел това перо в бюджета за следващата година " и за идващите години ", а задачата на ръководещите е да се подкрепи локалната промишленост за създаване на видеоигри и да намали " забележителните ѝ конкурентни дефекти ".

Властите са дали за образец Франция, Англия и Канада, които към този момент обезпечават държавно финансиране за гейминг промишлеността. Същевременно в Германия разноските за създаване на видеоигри са с към 30% по-високи, в сравнение с в цитираните страни.

В резултат на това, локалната промишленост се сви през последните години се сви, макар растежа на пазара като цяло. Според немското издание Game от всички 100 евро, изхарчени за видеоигри в страната, единствено 4,3 евро отиват към локални разработчици.

Самото финансиране ще бъде обезпечено от министерството на превоза и цифровата инфраструктура. Институцията към този момент е получила съвсем 400 оферти за планове, в които да вложи средства.

" Осигуряването на това финансиране е явен знак, че Германия е гейминг дестинация ", разяснява индустриалният шеф на Game Феликс Фалк. " Финансовият комитет на Бундестага обезпечава значимата сигурност пред планирането на студията като фиксира бюджета за идващите години. "

По думите на Фалк по този начин в действителност страната може да се трансформира в по-голям състезател на интернационалния пазар на създаването на видеоигри. Следващото, което локалните компании ще чакат, ще е директивата за обезпечаване на финансиране от Европейския съюз. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР