Нека видим и техните предложения, да заработи комисията. Преди година

...
Нека видим и техните предложения, да заработи комисията. Преди година
Коментари Харесай

Без главен прокурор в конституцията: ДПС одобряват идеята на ПП-ДБ

" Нека забележим и техните оферти, да проработи комисията. Преди година и половина орязахме пълномощията и пълномощията на основния прокурор, в този момент вървим към унищожаване на тази фигура ", заключи концепциите дотук депутатът от Движение за права и свободи. 

На въпрос за какво би трябвало да се отстрани фигурата на обвинител №1 той отговори риторично: " Вие не смятате ли, че тази фигура тежи на обществото?! ". 

И посочи, че не става въпрос за една персона, а за търсене на консенсус по тематиките. " Всички имат планове, сядаме и работим върху тях, както споделях неотдавна и бях неточно представен. Всички би трябвало да намерим общо единодушие, никой не може да господства в тази комисия - това е Конституцията на България и би трябвало да я създадем дружно ", добави Пеевски, напомняйки, че депутатите по-рано са приели механизма за надзор върху основния прокурор. 

Пеевски приказва пред медиите след среща с новия правосъден министър Атанас Славов. Наследникът на Крум Зарков акцентира, че беседва с всички партии за нуждата от конституционни промени, също направи коментар пред публицистите. 

" В този развой би трябвало да вземат участие всички. Очевидно процедурата, на която всички станахте очевидци във Висш съдебен съвет, се нуждае от напълно друга идея ", сподели той. 

" Трябва да има механизъм за освобождение на основния прокурор, който да не е подвластен от някакви краткотрайни болшинства в съвета, да е ясно написан на конституционно и законодателно равнище ", счита Славов.

" Моята работа в Министерство на правораздаването е да завърши процедурата за премахване на Гешев ", бе безапелационен министърът. " Видяхте, че в границите на 14 часа, при съблюдаване на всички процесуални претенции, уважаване правото на отбрана, допускане на съвсем всички доказателствени претенции, разпит на очевидци - бяха дадени всички благоприятни условия на основния прокурор и на неговия бранител, с цел да отстояват своята теза. Моята цел е да подсигурявам независимо, обективно произвеждане, в което истината да спечелва ", добави той. 

Славов напомни, че постоянно е казвал, че основният прокурор би бил " сполучлив политик ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР