Нека се съсредоточим върху фактите и да пропуснем спекулата. Прочетох,

...
Нека се съсредоточим върху фактите и да пропуснем спекулата. Прочетох,
Коментари Харесай

Цацаров: Отчайващи глупости са, че вървим към прокурорска диктатура

Нека се съсредоточим върху обстоятелствата и да пропуснем спекулата. Прочетох, че това е първа стъпка към прокурорска тирания – отчайващи нелепости . По този метод основният прокурор Сотир Цацаров разяснява в Брюксел острите реакции във връзка показния арест на кмета на „ Младост” Десислава Иванчева.
По думите му многочасовото ѝ оставане пред камерите и погледите на хиляди жители посред София е довело до отзиви, „ граничещи с научната фантастика”, само че „ щеше да има рецензия, в случай че не беше участвала на огледа”.
„ Чуха се приказки по метода на реализиране на огледа от парламентарни сили. Законът е подобен, творите го Вие и в случай че нещо в дейностите ни е неправилно, променете закона и ние ще го съблюдаваме. Критикувайки закона, критикувате себе си”, съобщи обвинител №1, представен от bTV.
Той беше безапелационен: „ За провокация и подмятане на пари и дума не може да става ”.
напомня, че по-рано Цацаров разяснява и думи на външния ни министър Екатерина Захариева, съгласно която при ареста на Иванчева малко били трансферирани границите. В изявление за организация " Фокус " на 19 април основният прокурор попита дали е позиция на цялото държавно управление е изявлението на вицепремиера Захариева.
" Всеки има право на позиция, както и на това да я изрази намерено. Смущаващото в тази ситуация е, че думите – а точните думи бяха „ трансферираха се границите “ – са изречени не от какъв да е, а от вицепремиера, виновен за правосъдната промяна, и не къде да е, а на формален брифинг в Министерския съвет, директно след привършване на постоянното съвещание на държавното управление ", означи тогава Цацаров.
Според него въпросът е какво обръщение, какъв сигнал излъчват тези думи към Специализираната прокуратура и изключително към новосъздадената Комисия за противопоставяне на корупцията, в случай че в тази ситуация става дума за първото им общо следствие за тежко корупционно закононарушение. Въпросът е до каква степен това обръщение кореспондира необятно прокламираните и от самата министър Захариева антикорупционни политики на държавното управление. Най-после въпросът е дали изказванието, че още първите сполучливи взаимни дейности на прокуратурата и комисията са трансферирали границата е позиция на целия кабинет, която неговият вицепремиер огласява на глас. Ако посланието, отправено към нас, е, че има граница, която ние не би трябвало да прекосяваме, за мен явно има цялостно разминаване сред формалните заявления за битка с корупцията и действителните упования, които изпълнителната власт има ", разяснява още Сотир Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР