Нека киното да ви радва още повече в Световния ден

...
Нека киното да ви радва още повече в Световния ден
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Кино предложенията в Световния ден на усмивката

Нека киното да ви радва още повече в Световния ден на усмивката и през идващите дни.

В една от последните ранглисти рецензията дефинира „ Някои го избират горещо ” - най-хубавата комедия на всички времена. Но до почетната стълбица се стига мъчно - за реплики като „ Къде е бърбънът ” се доближава до 59 дубъла. Важното е това да не проличава и да има усмивки.

Винаги усмихнатият Брадли Купър ни демонстрира и режисьорската си страна.

Новата версия на „ Роди се звезда ” от през днешния ден е по екраните, с яркото наличие на номинирания четири пъти за Оскар артист и Лейди Гага - в основните функции. Те ще би трябвало да преборят загатна за кино лентата от 70-те - с Барбра Стрейзънд и Крис Кристофърсън. Музикалната химия я има, тъй че триумфът няма да им се размине. Критиците даже към този момент поставят режисьорския дебют на Купър и актьорския на лейди Гага в листата за Оскар-ите.

И един роден дебют - „ Безкрайната градина ” на Галин Стоев влиза в арт кината.

С историята по претекстове от пиесата „ Приятнострашно ” на Яна Борисова, известният сценичен режисьор стъпва в територията на игралното кино. Съвременната градска драма изважда на показ невидими светове и непредвидени усеща, дефинират го като „ лиричен жест към фена ”. Филмът запечатва последната роля на огромния Никола Анастасов.

„ Градината на Пресвета Богородица ” ни вкарва в тайнствата на Атон.

Режисьорът Борислав Павлов ни води на място, на което времето тече по друг метод, а мнозина го считат за най-святото на земята. Място, на което молитвата не е серпантина повече от 1000 години, а земята е обещана на Божията майка. " Градината на Пресвета Богородица " надниква в живота на единствения български манастир на полуострова - " Св. Вмчк. Георги Победоносец ". Премиерата е в Дома на киното, в неделя, в програмата на фестивала „ Sofia Biting Docs “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР