Нежният и спокоен темперамент на американската късокосместа котка я прави

...
Нежният и спокоен темперамент на американската късокосместа котка я прави
Коментари Харесай

Заболявания при американска късокосместа котка

Нежният и спокоен характер на американската късокосместа котка я прави съвършен домакински любим. Тя не изисква непрестанно внимание и е добродушна и със спокоен манталитет. Освен това природата е дала на това отлично животно положително здраве, с помощта на което тя радва стопаните си с наличието си в живота им 12-15 години, а от време на време доживява и до 20-годишна възраст.

Въпреки отличния си здравословен статус, американската късокосместа котка към момента не съумява да избегне някои болести. Ето кои заболявания мъчат американската късокосместа котка:

- Хипертрофична кардиомиопатия - болестта предизвиква задебеляване на сърдечния мускул. Ехокардиограмата е нужна за разкриване на заболяването. Стопаните виждат учестено дишане, заспалост и липса на вкус, а при задълбочаване на положение се следи парализа на задните крачета и опашката на котето.

- Поликистоза на бъбреците - това заболяване се следи най-често към 7-та година на животното. Симптомите са загубата на тегло, повръщане, жадност и неприятно изцяло положение на писаната.

- Тази порода котки страда и от зъбни проблеми. Боледуват венците и цялата джука празнина и поради това е значимо да се поддържа хигиена. Необходимо е да се мият постоянно зъбите на мъркащия питомец, а приучването към процедурата става още в ранна възраст.

- Тези котки имат по-особена конструкция на муцуната си и по тази причина някои екземпляри имат проблеми с дишането.

 заболявания при американска късокосместа котка

- Затлъстяването също е сериозен проблем при американската късокосместа котка. Нужно е съществено отношение към тази заплаха и следене на диетата, тъй като вследствие на наднорменото тегло се получават артрит, диабет при котката и чернодробна липидоза. Наднорменото тегло е право съразмерно на болестта от диабет. Познава се по загуба на тегло макар апетита на котето, мощна жадност и постоянно уриниране.

- Алергиите са здравословни проблеми, които не подминават и американските късокосмести котки. Най-често такива проблеми се появяват при животни на възраст от 1 до 3 години. Може да се открие такова заболяване с наблюдение на животното - в случай че то прекомерно постоянно облизва засегнатата област, има чести инфекции на ушите, непрекъснато търка муцунката си с лапите. Може да се получи и изтъняване на козината или червени лезии по кожата, които са мъчителни.

За да се защищити домашният питомец от здравословни проблеми, значими са имунизациите, които е добре да обзет освен котките, които излизан на открито, само че и тези, които живеят единствено вкъщи, тъй като паразити може да бъдат импортирани по разнообразни способи от стопаните.

А в тази публикация можете да видите повече по отношение на Грижите за американска късокосместа котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР