Нежеланото окосмяване е нещо, с което всяка жена се бори. ...

Нежеланото окосмяване е нещо, с което всяка жена се бори.

3 рецепти за натурална коламаска, подходяща за лице

Нежеланото окосмяване е нещо, с което всяка дама се бори. Когато нежеланото окосмяване засегне лицето, това става още по- огромен казус . За благополучие има способи то да бъде отстранено . Един от тях е коламаската.

Можете да си приготвите домашна коламаска с натурални артикули , които по едно и също време да отстранен нежеланите косъмчета и да подхранят кожата ви в дълбочина, като я оставят мека, гладка и нежна.Коламаска със недопечен мед и захар

Съставки :
1 супена лъжица кафява захар; 1 супена лъжица недопечен мед; 1 супена лъжица вода; Купа за микровълнова; Шпатула; Няколко тънки ленти.
Приготвяне :

Сложете всички съставки в купата и пуснете в микровълновата. Загрейте за малко – към 30 секунди. Консистенцията не би трябвало да е прекомерно течна. Медът не би трябвало да прегаря. Нужно е единствено да се разтопи дружно със захарта. Ако се налага, върнете за още няколко секунди. Разбъркайте добре, до момента в който сместа се хомогенизира. Оставете сместа да се охлади в купата. С помощта на шпатулата намажете от коламаската върху лицето. Залепете деликатно лентите. Изчакайте 2-3 секунди и дръпнете внезапно против посоката на растежа.Коламаска със захар и лимонен сок

Съставки :
1 чаша кафява захар; 2 супени лъжици свеж лимонен сок; 2 супени лъжици вода; Купа; Лъжица; Шпатула; Памучни части плат или ленти.
Приготвяне :

Смесете лимоновия сок, захарта и водата в купата. Поставете я на водна баня на котлона на междинна температура за 10 минути. Разбърквайте, до момента в който консистенцията стане хомогенна и гъста, сходно на мед. Изключете котлона и свалете купата. Оставете да изстине леко за няколко минути. Нанесете топлата коламаска върху лицето благодарение на шпатулата. Залепете лентите. Изчакайте няколко секунди и дръпнете внезапно . Можете да не употребявате лентите, а да изчакате коламаската да изстине, след което да я свалите от лицето с пръсти дружно с косъмчетата.Коламаска със захар, мед и лимонен сок

Съставки :
1 чаша кафява захар; 2 супени лъжици недопечен мед; 1 супена лъжица лимонен сок; Купа за микровълнова; Шпатула; Няколко ленти.
Смесете съставките и ги сложете в микровълновата. Пуснете за 2 минути, до момента в който се разтопят изцяло . Ако е нужно пуснете за още прочуто време. Сместа е подготвена , когато постигнете гъста консистенция.

Нанесете с шпатулата по лицето. Залепете лентите по посока растежа на косъма. Изчакайте няколко секунди и издърпайте по посока, противоположна на растежа.

Източник: az-jenata.bg