Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и

...
Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и
Коментари Харесай

Неизвестни закриха с тиксо информация за България на табела в Северна Македония

Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и информацията, обвързвана с финансирането, на табелата на стена за спортно катерене, сложена в Градския парк в Битоля, оповестява уеб сайтът Независим. мк.

Проектът, финансиран по линия на Българската помощ за развиване на Министерството на външните работи на България, беше открит при започване на юни. Стената за катерене е доста посещавана и даже се образуват опашки, показва изданието.

На осведомителната табела, която е сложена наоколо до стената, са останали забележими „ единствено текстът, който осведоми за изпълнителя на плана, както и знамената на Северна Македония и Европейски Съюз ”. Със зелено тиксо е затрупан текстът, който гласи: „ Българска помощ за развиване от Министерство на външните работи посредством Генералното консулство на Република България в Република Северна Македония Битоля – 2022-2023 година “, както и логото на Българска помощ за развиване и знамето на Република България.

„ По-възрастните поданици на Битоля, които всяка заран се разхождат из парка, са сюрпризирани от този " културен вандализъм ", тъй като доста постоянно паркът е обект на вандали, които чупят и разрушават всичко пред себе си. Мемориалната плоча, отдадена на италианските бойци, взели участие на македонския фронт, беше счупена и надраскана няколко пъти, бюстовете на македонските национални герои бяха изпочупени, а лампи и пейки - унищожени ”, отбелязва изданието.

Стена за спортно катерене и сцена за детско-юношески културно-артистични действия бяха открити в градския парк в Битоля на 1 юни т.г. Проектът е сбъднат съгласно актуалните трендове на доста европейски столици и е първият по рода си на територията на Република Северна Македония. На откриването на стената за спортно катерене участваха генералният консул на България в Битоля Николай Димитров и кметът на града Тони Коняновски в наличието на представители на българското генерално консулство и жители на Битоля.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР