Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния

...
Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния
Коментари Харесай

Неизвестни унищожиха част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, заяви концесионерът Кирил Спасов. Той е подал неотложно сигнал до Министерството на туризма, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Уведомени са също регионалната администрация и община Несебър.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, евентуално екскаватор. По еднакъв метод е разорана и необятна линия от плажа по продължение над 300 метра. Част от пясъка, изровен от линията е затрупал дюните.

Посегателството е открито в късния следобяд в петък от концесионера.

„ Случайно минавах към 16.30 ч. край плажа и забелязах, че линията е разорана. Веднага се обадих на незабавния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали способени органи. По случая към този момент се води следствие, разпитват се очевидци. Несебър е дребен град и считам, че има очевидци, които са видели причинителите. Убеден съм, че е въпрос на дни проверяващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и предпазените дюни. Нямам визия кой и за какво е направил това посягане, само че съм сигурен, че скоро ще се откри “, разяснява пред Българска национална телевизия Кирил Спасов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР