Неизвестни лица са унищожили част от дюните на Южния плаж

...
Неизвестни лица са унищожили част от дюните на Южния плаж
Коментари Харесай

Пак разораха дюни в Несебър

Неизвестни лица са унищожили част от дюните на Южния плаж в Несебър , заяви концесионерът Кирил Спасов. Той е подал сигнал до Министерството на туризма, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас и ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Уведомени са също регионалната администрация и община Несебър, оповестява Българска национална телевизия.

Дюните са развалени с тежка техника , евентуално екскаватор. По еднакъв метод е разорана и необятна линия от плажа по продължение над 300 метра. Част от пясъка изровен от линията е избутан върху дюните.

Случилото се е открито в късния следобяд в петък от концесионера.

" Случайно минавах в към 16.30 ч. край плажа и забелязах, че линията е разорана. Веднага се обадих на незабавния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали способени органи. По случая към този момент се води следствие, разпитват се очевидци. Несебър е дребен град и считам, че има очевидци, които са видели причинителите. Убеден съм, че е въпрос на дни проверяващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и предпазените дюни. Нямам визия кой и за какво е направил това посягане, само че съм сигурен, че скоро ще се откри ", разяснява Кирил Спасов.
 Сигнал за разорани дюни на плаж Каваците в община Созопол
Сигнал за разорани дюни на плаж Каваците в община Созопол

Има снимки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР