Неизвестни извършители откраднаха 7-метров кръст в пазарджишкото село Синитово. Символът

...
Неизвестни извършители откраднаха 7-метров кръст в пазарджишкото село Синитово. Символът
Коментари Харесай

Задигнаха 7-метров кръст часове след поставянето му

Неизвестни причинители откраднаха 7-метров кръст в пазарджишкото село Синитово. Символът на християнската религия е бил отмъкнат часове, откакто е бил подложен на рид над селото. Кръстът тежи към половин звук. Бил повдигнат от група доброволци.

Идеята за слагането на огромния кръст над селото е на Тодор Владов. Той желае да направи нещо положително за своето отечество, откакто години наред живее и работи в чужбина. Със лични средства построява кръста и благодарение на другари го инсталира на картинно място над селото.

" За издигането му се събрахме няколко индивида. Подготвихме бетон, материали. Всичко сме носили на ръце. От селото търсихме кран, с който да вдигнем кръста ", изясни Владов пред NOVA.

Кръстът обаче бил откраднат броени часове, откакто е подложен в събота. На идната заран Тодор схваща, че кръстът го няма.

" Приятел ми сподели, че го няма. Той Господ бави, само че не не помни. Те кръста са си го взели със себе си и ще си го носят цялостен живот ", разяснява Владов.

От полицията са направили оглед на мястото и работят по определяне на причинителите.

Освен Тодор и приятелите му, възмутени от случилото се са и всички в Синитово.

Наглото посягане обаче сплотява хората в пазарджишкото село и те стартират акция по набиране на средства за ново създаване на кръст.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР