Неизвестни и неразказвани до сега пророчества на Ванга ще видят

...
Неизвестни и неразказвани до сега пророчества на Ванга ще видят
Коментари Харесай

Предсказанията на Ванга излизат във филм

Неизвестни и неразказвани до в този момент пророчества на Ванга ще видят бял свят във филм, отдаден на именитата ясновидка. Премиерата на лентата ще бъде в Зала 1 на НДК на 7-и юни. А подстрекател на кино лентата се оказва известният съветски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който преди време се среща с Ванга в Рупите посредством настоящия сценарист и режисьор на продукцията Стоян Петров.

Заглавието на кино лентата е “Ванга – човек и феномен ”. Наред с известните към този момент предсказания на пророчицата – за нещастието от проливането на кръвта в Сирия, за избора на първия негър президент на Съединени американски щати Барак Обама, за кошмара от пламъците на Нотр Дам, в новия филм се демонстрират архивни фрагменти за бъдещето на Русия, България, Америка и Япония.

Чуват се ясно думите на Ванга дали светът е изправен пред Трета международна война.

Пак новата продукция напомня, че пророчицата от Петрич е вкарала над 5500 души в православната религия. Както и че приживе постоянно е повтаряла на околните си: “Това, което ви учат в учебно заведение, че няма Бог, да знаеш, лъжат ви. Има Бог.

И тия дето ви учат и пишат учебниците, че няма Бог и си мислят, че тяхната ще е безконечна, да знаеш, ти ще ги видиш по какъв начин си отиват. ”

 Кирсан Илюмжинов става извънредно непосредствен с Bанга през последните години от живота й.

Документалният роман от очевидци демонстрира по какъв начин Ванга не е спестявала на политиците истини. И е предсказвала непосредствено даже на най-високопоставените в Кремъл. “Много от тях – президенти, губернатори, публицисти от Русия по това време са били напълно почтени и елементарни хора. Беше време, когато доста се говореше за разпада на Русия. Нормално беше да питат Ванга, на която в Русия имат вяра безусловно. И тъкмо Ванга да ти каже: “Русия ке се оправи! ”, споделя Стоян Петров. Лично на Леонид Брежнев Ванга споделя, че след няколко години ще го изберат за Генерален секретар на Компартията на Съюз на съветските социалистически републики.

Прессекретарят на Борис Елцин и прочут съветски публицист Сергей Медведев споделя своите усещания във кино лентата от Рупите: “Там има доста горещи извори, температурата в които е доста висока – 80-90 градуса и по тази причина има толкоз изпарения във въздуха. И изобщо има някаква магия на това място – тя несъмнено ми подейства. И в действителност, когато внезапно и за първи път попаднеш на това място, поражда чувството за нещо неизмеримо. На мен, да вземем за пример, ми изглеждаше, че тук се е приземил извънземен транспортен съд ”.

Писателят и откривател на явления Христо Нанев споделя, че хората с невероятни качества като Ванга, имат друга визия за времето. “Ние, в нашата визия за света, към момента имаме линейна визия за времето, т. е. – минало, настояще, бъдеще ситуирани на една права. Да, обаче за феномените това не е по този начин. При тях времето е триизмерно, не е на една права. Минало, настояще, бъдеще са едно ”, споделя Христо Нанев. Христо Нанев отбелязва още пред камерите на кино лентата за Ванга, че такива благоприятни условия на духовното предусещане е прекомерно евентуално в бъдеще да имат всички хора, “но към този момент единствено единици го имат ”.

Откъси

Стоян Стоянов, племенник на Ванга:

Има една вяра – не прави зло

За религиите споделяше “Има хиляди религии в целия свят. Аз съм православна християнка. Но има една вяра, която се нрави Богу и е доста къса и ясна: не прави зло! Останалото е писани работи ”. Това беше нейната философия.

 Кирсан Илюмжинов, първи президент на Калмикия (1993-2010), президент на Световната шахматна федерация (1995-2018):

Не посмях да диспутирам с нея

Аз мислех да Ви попитам къде да работя? Имам свои лични компании в Америка, в Европа, в Русия. И си мислех да се съветвам с вас по отношение на бизнеса – къде да отида на работа в Швейцария ли, в Америка ли? А Ванга по този начин внезапно сподели: “Не, ще отидеш да командваш народа си, републиката. ” Казвам: Аз съм млад, на 30 години – къде ще предвождам хората? – Не, не, не, какво имате там при вас? – Ами ще имаме избори след половин година… – Ще бъдеш президент, и ето по този начин удари по масата. Не посмях да диспутирам с нея.

 Проф. Недим Генджев: Ти го наричаш Господ, Буда, Йехова, Аллах, а той е един!

Като човек беше доста сърдечна, приемаше хората, даваше им ум, помагаше, идваха да се допитват до нея. Но, вие доста добре знаете, че всичко, което дефинира съзнанието на хората, визията на хората идва от всевишния Аллах. Щото той е един! Ти го наричаш Господ, Буда, Йехова, Аллах… той, Бог е един!

Стоян Петров, сценарист на кино лентата за Ванга “Човек и феномен ”, пред “Труд ”:

Три седмици след първата си среща с пророчицата се кръстих

Запознахме се през 1992 година и запомних няколко неща за България

 – Казвате, Господин Петров, че Ванга е преобръщала живота на хората. Как?
– Обикновено хората отиваха при вуйна Ванга по две аргументи – или имаха огромни проблеми, което беше в 90 % от случаите, или някой ги среща. Аз имах шанса да се срещна с нея на кафе. Седнахме да си приказваме и в един миг тя ми загатна един епизод от детството ми, който го знаехме единствено аз и майка ми и един неин братовчед. Така съм чул, че е било и при други хора – тя ти споделя неща, с цел да й повярваш. След което ти започваш да гледаш на един подобен феномен по един друг метод. И аз от един безусловно безверен човек, да не приказваме за предсказания, врачки и така нататък, три седмици след първата си среща с пророчицата Ванга се кръстих. Съзнателно и с готовност. Тя ми сподели, че този незабележим свят съществува, че тази невидима мощ я има – че има Господ. Който както желае, по този начин да го назовава. И след време остава единствено желанието да споделяш, че подобен човек има, че оказва помощ. Започваш да търсиш повече такива хора, които са в някаква степен нейни почитатели, разширяваш кръга на хората, с които общуваш. Животът на вуйна Ванга потвърждава едно – всички сме идентични. Независимо дали ще пристигна прессекретар на президент или президент на република или президент на интернационална организация или ще пристигна водачът или строителят – всички имаме едни и същи проблеми. Както споделя един от участниците във кино лентата Христо Нанев – писателят от Пловдив, който е откривател на явления: “Тези хора са изпратени от Господ. Те са част от пръста Божи ”. Или както споделя Любомир Алексиев във кино лентата: “Чрез такива хора приказва Божият дух ”. Хора като вуйна Ванга, а такива е имало преди нея, има и след нея – такива хора са проводници на Божия дух. Тези, които са същински, а не самозванци.

 – Откога датира познанството Ви с Ванга?
– Реално се срещнах с нея през 1992 година и контактувах с нея през последните четири години от живота й. Много интензивно се получиха тогава срещите ни. Живеех и работех в Русия, в Москва, в комерсиалното посланичество на България и се получи по този начин, че през последните години тя канеше хора. Може би е усещала по някакъв метод, че времето й изтича и тя по този начин, да вземем за пример, ни сподели да отидем и да потърсим Кирсан Илюмжинов (президент на Република Калмикия, Руска Федерация 1993 – 2010, президент на ФИДЕ – 1995 – 2018, б.р). Тогава той беше единствено млад и обещаващ предприемач. Всъщност, през последните 20-25 години по разнообразни способи участвах в основаването и снимането на много филми за Ванга – най-вече съветски. Заедно с участията ми в телевизионни формати в Русия по тематики за Ванга, този опит някак закономерно прерасна в концепцията за нов филм за ясновидката и по този начин преди към година тази концепция влезе в деяние благодарение на Кирсан Илюмжинов – политик и държавник, огромен другар на Ванга. Той постоянно и до момента остана правилен на паметта й. Навремето тъкмо по този начин станаха нещата – аз персонално открих Кирсан Илюмжинов, доведох го в Рупите и му превеждах.

– Точно Кирсан Илюмжинов Ви се доверява да извършите и настоящия филм за пророчицата, имате фрагменти с него. Кого още ще видят феновете в продукцията?
– Филмът е с разкази и с документални фрагменти от доста хора. Доверие ми бе оказано и от околните до Ванга Димитър Вълчев и Иван Драмов от “Фондация Ванга ”, които ни сътвориха превъзходни условия за фотоси на Рупите. Също и хората, които се грижеха за нея – дъщерите на баба Витка Петреска – Стефка и Наташа, водачът на Ванга – Жоро Търнаджиев. Получих подпомагане от писателката Жени Костадинова, която посвети години от живота си в намирането на обстоятелства, случки и хора, свързани с Ванга. Има разкази на нейния племенник Стоян Стоянов и на сина му Огнян Стоянов, както и журналистката Богомила Косатева. Благодарен съм на администрацията на музея на Ванга в град Петрич. Пак посредством съдействието на хора, питаещи почитание към Ванга, се свързах с Владика Йоан Богослов, който приказва за пръв път за пророчицата и удостовери обстоятелства и предсказания, за които имаше разнообразни отзиви до момента. Записахме проф. Недим Генджев, който също се е срещал с Ванга и се отнася с голямо почитание към нея и делата й. Без всичкото това подпомагане и единодушие на тези хора, както и на близки до Ванга хора – заслужилата треньорка и общественичка Нешка Робева, кинематографистът Стилиян Иванов, националният артист Илия Луков, племенникът й от Ново Село Никола Гачевски, кинематографистът и някогашен прес-секретар на президента Елцин – Сергей Медведев, този филм нямаше да го има. Благодарен съм, че в процеса на пост продукцията се включиха Андрияна Петкова и Любомир Алексиев, който е почитател на Ванга, ясновидец и последовател на нейната задача. Без тях основаването на кино лентата нямаше да е допустимо.

– Споменавала ли е пред Вас Нострадамус, Петър Дънов…?
– Пред мен – не. Но Нострадамус е споменалава пред очевидци, споменавала е и Саи Баба. Това е феномен,който човек не може да си изясни. Тази жена, която си е от село, не е имала обучение, просто черпи знание от голям източник на информация. Във кино лентата се постарахме да имаме по-човешка позиция. Такава, която да опише на по-младото потомство що за човек е била Ванга. Представихме си, че желаеме да разкажем за Ванга на студент от Англия, Америка или пък от Канада за пръв път чува за Ванга. Да разкажем живота й – същността му да оказва помощ, да познава на хората. Да разкажем за призванието й, което тя е приела.

– Какво запомнихте от срещите си с Ванга?
– Добротата й. Добротата и едно такова, чисто човешко помилван. Хем желаеме да чуем, хем желаеме да узнаем и хем не имаме вяра. Тя го знаеше това. Много постоянно като споделяше на някого нещо, по-късно се обръщаше на страни и току каже: “Няма да ми повярва ”. Много го преживяваше това. Но ми правеше усещане благородството й, с което приемаше всички – отишли сме при нея с всичките си недостатъци, неистини и страхове, и отново след всичкото, което споделя, ние отново си знаем своето. Е, викала е, не е приемала, обикновено. Това са човешки работи. Ние това се стараем да покажем – индивида и феномена. В това се съдържа и нещастието, и величието наедна такава орис. Защото да знаеш всичко, да не виждаш – да нямаш зрение, да си се отказал от съвсем всичко, да посветиш този живот всеки ден на хората… Според някои източници не по-малко от милион индивида са минали през живота й. Това е забавното при тази жена. И тя е била в България. Тя е наше духовно завещание. И като оставим високопарните слова, желаеме да разкажем простичко за нея. Ванга приказва и за България. Естествено, България занимава огромна част от мислите й. Тя споделя няколко неща за България, само че ние би трябвало да желаеме да ги чуем. Вярно е, че е споделила, че като се възвърне Базиликата в Плиска ще се оправи България, само че тя споделя и ние какво би трябвало да създадем.

– А какво би трябвало да създадем ние, българите?
– Да сме дружно. Българите би трябвало да си имаме вяра един на различен и да сме дружно. В един от разказите на очевидците се споделя, че всеки българин поначало е стойностен. Но по единично. А би трябвало да го създадем дружно. За мое огромно задоволство открих, че паметта за Ванга е жива и Слава Богу ще живее посредством всички тези хора и уверен съм посредством хилядите, които я помнят, обичат и почитат. Чрез очевидци и близки описваме още един път за тази скромна и в същото време велика в своето мъжество жена, която е живяла в посвещение да оказва помощ на всички нуждаещи се. Тази жена е кръстена, венчана и е получила последно причестяване в сходство с всички православни правила. Надявам се, че с кино лентата ще сме прибавили парченце знание и реверанс пред паметта й.

Стоян Петров е роден на 18 септември 1960 година във Видин. По обучение е инженер и икономист. Семеен. Работил е дълги години в Русия и в Канада. С Ванга се среща през последните години от живота й и за къс интервал става главния човек, който превежда на руснаци при визитите им при пророчицата. Сценарист и режисьор на новата продукция за Ванга.

Източник: Труд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР