Неизплатени по клинични пътеки пари обтегнаха отношенията между болницата в

...
Неизплатени по клинични пътеки пари обтегнаха отношенията между болницата в
Коментари Харесай

Неизплатени пари по клинични пътеки скараха болница и РЗОК- Пловдив

Неизплатени по клинични пътеки пари обтегнаха връзките сред болничното заведение в Карлово и районната здравна каса в Пловдив. Директорът на лечебното заведение изиска поддръжка от колегията, с цел да бъде открито решение, което да подсигурява работата на болничното заведение.

За три месеца районната здравна каса в Пловдив не е изплатила 112 000 лв. на болничното заведение в Карлово макар решение на пловдивския административен съд в интерес на лечебното заведение.

Парите са за осъществени действия по 11 клинични пътеки в отделението по акушерство и гинекология. Болницата няма задоволително щатни места за анестезиолози и по тази причина в нея работят единствено четирима - един на цялостен и трима на половин работен ден.

Управителят на болничното заведение Христо Пелев е безапелационен, че отговорността за това е на Магдалена Петрова - шеф на Районната здравно осигурителна каса в Пловдив. Преди дни получил отхвърли и да бъдат изплатени 41 000 лв. за медицински действия в родилното поделение.
Д-р Христо Пелев - шеф на МБАЛ " Д-р Киро Попов " Карлово: Имайте поради, че отоплителния сезон ми коства 35 000 лв. за зимата. Няма да устоя, или би трябвало да мина към 70-80% възнаграждение на заплатите, до момента в който очаквам решението на Административния съд, а другото е аз да се отдръпва.
Според доктор Пелев Магдалена Петрова саботира работата на касата. А лекарският съюз в Пловдив заявява подготвеност да сложи въпроса с финансирането на карловската болница и на национално ниво на 28 септември.
Д-р Костадин Чифлигаров - член на УС на БЛС - Пловдив: Колкото повече финансово се задълбават проблемите, толкоз повече става без заобикалки въпросът не дали ще раждат там дамите, а просто дали ще работи тази болница. Защото личният състав няма да държи дълго.
Магдалена Петрова е в болнични - обясниха от районната здравна каса в Пловдив. Оттам разясниха, че ще изчакат решението на съда. Делото е планувано за втори октомври, а решението на магистратите ще дефинира и ориста на АГ отделението в Карловската болница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР