Неизбухнала бомба от Втората световна война, потопена в италианската река,

...
Неизбухнала бомба от Втората световна война, потопена в италианската река,
Коментари Харесай

Рибари намериха 450-килограмова бомба в река По

Неизбухнала бомба от Втората международна война, потопена в италианската река, беше открита заради рисковата суша , оповестява БиБиСи. Бомбата от 450 кг бе открита от риболовци на брега на пресъхналата река По.

Големи сектори от 650-километровата река пресъхнаха в най-голямата суша в Италия от 70 години.

Необичайно горещото време и ниските равнища на преваляванията усложниха дефицита на вода в Северна Италия и ускориха страховете за резултатите от изменението на климата.

" Бомбата е открита от риболовци на брега на река По ", съобщи служителят на армията полковник Марко Наси пред организация Ройтерс.

Невзривеното устройство, което съгласно италианските военни е съдържало 240 кг експлозив , е намерено покрай ломбардското село Борго Вирджилио.

Съобщава се, че към 3000 поданици наоколо са били евакуирани , тъй че специалистите по неутрализиране на бомби да могат безвредно да извършат следена детонация. Въздушното пространство в региона също беше затворено за малко време, както и речният трафик по самия воден път.

По е най-дългата река в Италия, която тече от югозападните Алпи надолу към Адриатическо море - само че годишните сателитни фотоси от тази година демонстрират разширяващи се петна от пресъхнало речно корито вследствие на рискова суша.

Миналия месец италианските управляващи оповестиха изключително състояние за регионите към река По, която напоява към една трета от селскостопанската продукция на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР