Неидентифициран нападател в маска е стрелял по посетителите на хотела

...
Неидентифициран нападател в маска е стрелял по посетителите на хотела
Коментари Харесай

Кошмарът в Манила: Неидентифициран в маска стреля напосоки

Неидентифициран нападател в маска е стрелял по посетителите на хотела Resorts World Manila в столицата на Филипините. Това оповестява Си Ен Ен. Очевидци оповестяват за гърмежи, които се чуват в региона на произшествието. Съобщава се, че незнаен въоръжен мъж в маска се е намирал на втория етаж на хотела, който е един от най-големите в страната, откъдето е отрил огън по посетителите. Съдейки по видеозаписи, снимани от очевидците, хората са се пробвали под паника да изоставен хотела след началото на стрелбата.

Стрелбата е почнала малко след 2 часа сутринта, локално време, в петък.

При стрелбата има ранени, само че точният им брой не се оповестява. Някои от потърпевшите са със съществени пострадвания, защото са скочили от втория етаж на хотела. Към момента управляващите към момента не са оповестили, дали нападението е терористична офанзива.

Междувременно обаче терористичната формация „ Ислямска страна “ е поела отговорност за нападението в курорта „ Светът на Манила” (World Manila).

Говорител на близкото интернационално летище „ Ниной Акино” (Ninoy Aquino) уточни, че прилежащият Терминал 3 е затворен. В региона се намират доста хотели и заведения за хранене.

Целият курортен комплекс е блокиран от пристигналите на мястото сили за сигурност.

От няколко седмици филипинската войска води интензивни сражения с ислямисти в южния град Марави. Сред убитите джихадисти има и чеченци.

По-рано президентът на Филипините Родриго Дутерте вкара военно състояние в провинция Минданао след конфликти на армията с формация, подкрепяща терористичната организация „ Ислямска държава”.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР