Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний отслужи традиционната Света

...
Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний отслужи традиционната Света
Коментари Харесай

Отслужиха Света Василиева литургия и молебен за Новата година

Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний отслужи обичайна Света Василиева литургия и молебен за здраве през Новата година в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ". На този ден честват Васил Василка, Василена, Веселин и Веселина.

По традиция с 33 удара на най-голямата камбана, толкоз, колкото са земните години на Исус Фристос и цяла симфония от звуци на всички останали камбани възвестяват първият ден от новата година в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ".

На този ден Православната черква празнува празника " Обрезание Господне " и един от основоположниците на богословието свети Василий Велики. Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний насочи благослов от името на Негово светейшество Българският патриарх Неофит и от свое име.

" Здрава, мирна и изпълнена с доста наслада в душите и домовете. С доста обич в сърцата да бъде актуалната 2021 година. Преминавайки през нея да бъдем още по-единни във вярата ни в Христа Иисус, нашият Господ. Да бъдем доста по-съпричастни към страданията, към болките и към потребностите на нашите ближни. За доста, доста и благословени години! Честита нова година! ", пожела митрополит Антоний на Западно- и Средоевропейската епархия на ПБЦ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР