Негово Светейшество българския патриарх Неофит отправи приветствие за Деня на

...
Негово Светейшество българския патриарх Неофит отправи приветствие за Деня на
Коментари Харесай

Нека Бога да пази нашето безстрашно войнство

Негово Светейшество българския патриарх Неофит насочи одобрение за Деня на храбростта и празник на Българската войска, оповестиха от Българската патриаршия.

" Боголюбиви отци, обични във Възкръсналия Господ братя и сестри, пребъдвайки в пълнотата на пасхалната наслада, броени дни след светлия празник на славното Христово Възкресение, в деня на паметта на храбрия и триумфален Христов боец и светец Георги, постоянно победоносната войска на православна България празнува своя блажен празник - Деня на храбростта

. Ден наизуст и възхвала на всички знайни и незнайни воини, отдали живота си в отбрана на нашата скъпа татковина - България. 

Ден на наслада, на празненство и заслужена горделивост, в който високо вдигнатите глави на българските военнослужещи напомнят на всички нас, че българската войска е войска непобедима - войнство, което не познава провалянето и което и през днешния ден остава сигурен поръчител за целостта на нашата страна и неприкосновеността на нейните граници, изпълнявайки своето свято дело и благородна задача с високо схващане за дълг и отговорност, с същинско старание и в жертвено служение за жанр и татковина ", споделя в приветствието си патриарх Неофит.

Божията берекет да пребъдва всеки път над тези знамена-светини на Българската войска и могъщата десница на Всевишния да пази нашето храбро войнство от всеки зложелател и съперник. Да пазим свято образците и заветите, оставени ни от нашите предшественици, като вървим праволинейно в техните стъпки и продължаваме да градим онази България - свободна и преуспяваща в Божията истина, за която те са отдавали силите и живота си.

Всемилостивият Бог да бди над нас и да ни дарува Своята небесна помощ и протекция! Честит и блажен празник! Христос Воскресе! ", насочва благослов в приветствието си за Гергьовден патриарх Неофит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР