Неговите либерали и опозицията с изравнени резултатиКанадците отиват пред урните

...
Неговите либерали и опозицията с изравнени резултатиКанадците отиват пред урните
Коментари Харесай

Трюдо на косъм от изборен провал

Неговите либерали и опозицията с изравнени резултати
Канадците отиват пред урните на следващия ден

Канадският министър председател Джъстин Трюдо е изправен пред неуспех на предварителните избори, които самичък свика с вярата да получи болшинство, съобщи Ройтерс. Гласуването за 338-те места в Народното събрание на страната ще се организира на следващия ден.

Последните социологически изследвания обаче отреждат тъждество - по 32% поддръжка, сред либералите на Трюдо и главния им конкурент - опозиционната сега Консервативна партия. Има и анкета, която даже дава преимущество от 1% на консерваторите пред либералите.

Ден преди вота Трюдо прикани сънародниците си да не залитат към левицата или популистите, с цел да не се разпилян гласовете и в следствие да няма ясно болшинство. “Изборът сега е дали ще имаме консервативно или демократично правителство”, уточни министър председателят.

Той се надяваше с помощта на сполучливата си политика по време на пандемията от ковид да добави парламентарна поддръжка и да получи болшинство (досега управляваше с държавно управление на малцинството). Според анализатори обаче Трюдо може да бъде осъден от гласоподавателите за това, че свика парламентарен избор посред четвъртата вълна на пандемията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР