Неформалното заседание на финансовите аташета на държавите членки на Европейския

...
Неформалното заседание на финансовите аташета на държавите членки на Европейския
Коментари Харесай

Финансовите аташета от ЕС обсъдиха капиталовия пазар в България

Неформалното съвещание на финансовите аташета на страните членки на Европейския съюз, чието осъществяване в София беше част от календара на събитията на Министерството на финансите в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, мина сполучливо с градивни полемики по тематиките финансов пазар и стопанската система на България.

Експерти на Министерството на финансите и Българската фондова борса взеха присъединяване в съвещанието. Бяха показани икономическото развиване на страната през последните години, както и предстоящите трендове в средносрочен интервал. Очертани бяха дълготрайните провокации пред стопанската система на страната ни, главно свързани с демографския фактор и застаряването на популацията.

Обърнато беше също по този начин и внимание на структурните характерности на българската стопанска система и на метода, по който финансовите пазари могат да отговорят на възходящите й потребности. В рамките на съвещанието бяха разисквани и нужните ограничения на национално равнище за ефикасното приложение на проекта за създаване на Съюза на финансовите пазари, като част от плана за задълбочаване на Икономическия и паричен съюз на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР