Недоволство заради затворена спортна база в Благоевград. Залите на местния

...
Недоволство заради затворена спортна база в Благоевград. Залите на местния
Коментари Харесай

ДНСК затваря спортна база в Благоевград: Над 300 деца няма да има къде да тренират

Недоволство поради затворена спортна база в Благоевград. Залите на локалния парк „ Македония “ ще бъдат запечатани от ДНСК, защото съгласно тях са рискови. Над 300 деца ще останат без място, където да тренират. Треньори и родители излизат на митинг срещу решението. 

„ Това решение е лишено от всевъзможен смисъл. Повече от 300 деца ще останат на улицата и няма да има къде да упражняват. Апелираме да се откри някакъв консенсус и децата да продължат да упражняват в залите “, споделят треньори на спортни клубове.

Преди няколко дни в своя позиция ДНСК сподели, че постройките се употребяват нелегално и има риск за сигурността на децата, които упражняват там. С писмо от 18 януари ДНСК забрани използването на залите до въвеждането им в употреба.

„ Вчера от регионалната администрация изплюха камъчето – вкус за парцела. Този парцел защо е на страната - не е ясно. Тя няма опция да го стопанисва. Призовавам, вместо ДНСК да се употребява като бухалка, да отидат в съда и да пледират своите искания. Това, което се прави сега, наподобява на тоталитарна страна. Предприел съм всичко належащо да запазя собствеността в интерес на всички поданици “, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов. 

Вчера от регионалната администрация изпратиха писмо, в което споделиха, че не се лимитира достъпът до постройките, само че отговорността е на община Благоевград.

Довечера родители, деца и треньори излизат на кротичък митинг. Очаква се да се включат над 500 души. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР