Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското

...
Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското
Коментари Харесай

Недоволството в село Изгрев свали карантината

Недоволство измежду жителите на село Изгрев смъкна карантината в шуменското село.
От регионалния щаб във Венец, в чийто лимити се намира селото, желаеха ограниченията да бъдат облекчени, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Шумен.
Оказа се, че поради карантината даже огромен търговец на мляко отхвърли да изпраща камиона си, с цел да събира суровината от производителите в Изгрев. Това стана ясно от събралите се недоволни в центъра на селото.
" Кметът на общината ме сезира, установихме връзка – индивидът е доста рационален, фактически се безпокои, тъй като има огромно преработвателно дружество и се безпокой. Обясних му каква е картината по повод опцията да се разнася болест. Той сподели, че от на следващия ден продължава с изкупуването на млякото. Оказа се, че млякото се съхранява в хладилни съдове, тъй че няма заплаха днешното да се скапе ", съобщи регионалният шеф на Шумен Стефан Желев.
От къде е тръгнала болестта в село Изгрев? Връщаме ли се в изходна позиция
Масовото тестване на близо 300 поданици сподели, че 38 са с позитивни проби за COVID-19. Те не са разпръснати в цялото село, а са локализирани в северната му част.
" В три улици е към този момент огнището и затова ще предложим да имаме по-строги ограничения в тези три улици, в сравнение с в цялото обитаемо място. Да бъдат махнати КПП-тата, да може другите поданици на село Изгрев по-спокойно да влизат и излизат от обитаемото място, надлежно да посещават други институции и да нямаме проблеми ", разяснява кметът на Венец Нехрибан Ахмедова.
Продължава засиленото наблюдаване за спазването на противоепидемичните ограничения и контролът на лицата под карантина от екипи на полицията и на РЗИ. Тестват се и поданици на прилежащите села от община Каолиново. От Областния спешен щаб приканват жителите на района да се въздържат от организирането на всеобщи събития - фамилни тържества, сватби, кръщенета и други
Очаквайте продължение
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР