Недоволни срещу ноемврийските сметки за парно в София се събраха

...
Недоволни срещу ноемврийските сметки за парно в София се събраха
Коментари Харесай

Манолова поиска с протест мораториум( върху ноемврийските сметки за парно*

Недоволни против ноемврийските сметки за парно в София се събраха пред постройката на Министерския съвет. Организатор на акцията е Гражданската платформа " Изправи се.БГ.
Още по тематиката
Протестът стартира в 12 часа под надпис " Да си върнем Топлофикация ".

" По-скъпата цена на парното с 50, 70 или даже 100 % по отношение на предишния ноември е необяснима. В миг, в който хората треперят за здравето си, за хляба и приходите си, този " предколеднен сърпрайз " е изцяло недопустим ", съобщи водачът на " Изправи се.БГ Манолова. 95 лв. на мегаватчас била цената на парното през ноември предходната година, а в този момент е 82 лв..

Затова от " Изправи се.БГ " желаят енергийният министър, а не КЕВР да ревизира сметките за парно и топла вода за месец ноември, както и да откри по какъв начин са избрани прогнозните количества сила.

От " Изправи се.БГ " желаят още мораториум върху ноемвриските сметки за парно на столичани. Мая Манолова прикани премиера Бойко Борисов да разпореди на Фандъкова да се освободят хората от заплащане на ноемврийските сметки и да се наложи мораториум. Докато не излезе инспекцията на столичната Топлофикация, сметки да не се заплащат, безапелационна бе тя.

Манолова желае и от КЕВР да понижи цената на парното, считано от 1 януари най-малко с 10 %. Нито една от прогнозите на КЕВР не се сбъдна за 6 месеца, а в този момент хората надплатиха над 14 700 000 лева безлихвен заем на столичната Топлофикация, уточни тя.

Въпреки, че на митинга нямаше доста хора - към 10-15 души, от полицията и жандармерията се бяха презастраховали с над 150 чиновници за защита на оповестения митинг.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР