Недоволни майки сезираха Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието

...
Недоволни майки сезираха Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието
Коментари Харесай

Гневни майки: Защо ВИП Брадър героизира доказания престъпник Ванко 1?

Недоволни майки сезираха Съвета за електронни медии (СЕМ) поради присъединяване на рапъра Иван Главчев – Ванко 1 във " ВИП Брадър “. Те роптаят против героизирането в народен ефир на " потвърден интернационален нарушител “. От организацията пък ще се заемат с проверяването на всевъзможни сигнали по проблема.   " Фитилът “ на гневните родителки е разпален още от визитката на някогашния пандизджия. Повод за това са думите му: " Женско царство съществува единствено по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете би трябвало да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това дамата да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в последна сметка. Всеки да си знае ролята в живота. "

Отворено писмо

от Клуб “Не Си Сам(а) "

До " Нова Броудкастинг Груп ", Съвета по електронни медии, Old School Productions и българската общност

Уважаеми Г-н Дидие Щосел, Г-н Никола Тупарев, Г-жа София Владимирова, Дами и Господа,

Клуб " Не си сам(а) “ е самоорганизирана общественост от дами, обединени за оказване на дискретна взаимопомощ против насилието от позицията на някогашни и сегашни жертви на принуждение, както и с обострена сензитивност по тематиката. Стремежът ни е да реализираме позитивна смяна на меко казано нерадостната картина в нашата страна, а точно – всяка трета жена в България е жертва на принуждение, при отчитане на невиждан скок в броя на убитите от началото на годината.

На този наболял декор, през последните няколко дни следим по какъв начин в прайм тайм в народен ефир шоково е героизиран като VIP (много значима личност), потвърден интернационален нарушител, с незаконна активност в България, Франция, Белгия, Испания.

Не желаеме и не можем да представляваме всички дами, станали жертва на активността на Иван Главчев. Но можем да се сложим на мястото на всяка една от тях, застанала пред телевизионния екран, с цел да бъде зашлевена от предоставената му на висок глас естрада за изложение на VIP мнение против няколко хиляди лв. хонорар за това какво е мястото на дамите в обществото!

В един от епизодите на предаването - сред 2:30 и 2:50 минута Иван Главчев показва следното мнение: “Женско царство съществува единствено по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете би трябвало да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това дамата да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в последна сметка. Всеки да си знае ролята в живота. "

Не желаеме и не можем да бъдем персонално виновни за възпитанието на всяко дете и подрастващ, чието схващане се сблъсква с явлението Иван Главчев и то без никаква цензура. Но можем да се сложим в ролята на будната гражданска съвест и да заявим безапелационното си противоречие с лансираните в народен ефир незаконни " образци за подражателство “ във връзка с това по какъв начин се става доста значима персона.

Настояваме незаконният статут на лицето Иван Главчев да бъде категорично и необятно огласен, а националният ефир да се явява непроменяемо пространство за сериозно разкритие на насилниците, не тяхна високоплатена естрада!

Призоваваме всички солидарни с идеята ни да подхващат съответни ограничения съгласно своите отговорности и благоприятни условия. Подкрепете ни! Заедно против насилието!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР