Недоволни граждани за кратко затрудниха движението по бул. "Ломско шосе"

...
Недоволни граждани за кратко затрудниха движението по бул. "Ломско шосе"
Коментари Харесай

Протест блокира столичния бул. „Ломско шосе“


Недоволни жители за малко затрудниха придвижването по бул. "Ломско шосе " при пресечката с улица "Лазарица " поради отчуждаването на земите им и желанието на Столична община да заплати за отчуждени парцели цена от 15 ст. за квадратен метър, заяви Българска национална телевизия.
Отчуждаването се постанова поради разширението на шосето и унищожаване на тапата в регион "Връбница ".
Според протестиращите цяла общинска права в региона е била разпродаден, само че не на 15 ст., "а в този момент на нас ни бутат жълти стотинки “.
Васил Цветанов от инициативния комитет на протестиращите съобщи, че желаят да им вземат парцелите. "По никакъв метод не са ни уведомили. Не е минавал оценител - 49 парцела са. Държат се с нас, като че ли нямаме право на глас. С кмета Фандъкова, пуснали сме писмо, след два месеца някъде ще ни одобряват. Аз мисля, че сме почти като едно време, както е бил Народният съд - без право на глас. Ще продължаваме, до момента в който някой от ръководещите се сети, че би трябвало да пристигна и да ни даде отговор ".
Собственици на парцели считат, че цените, които се изплащат, са изборни - от 15 ст. за кв. метър до 25 лв..
На част от притежателите делата са минали в Административния съд, като той е удостоверил сумите, избрани от Столичната община без право на обжалване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР