Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов

...
Недоверието в машините ерозира възможността България да мине в нов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Безотговорно е да се говори за вълшебни флашки и кодове

Недоверието в машините ерозира опцията България да мине в нов софтуерен стадий, счита съпредседателят на “Демократична България ”

" Безотговорно е да се приказва за вълшебни флашки и кодове. Това не просто ерозира доверието съответно в машините, то ерозира опцията българската страна да мине в нов софтуерен стадий. " Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред Дарик радио, оповестиха от пресофиса на партията.

Според него ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се пробват да образуват политическо болшинство, основано на висока степен на доверие и съгласуваност.

“Това, което вършат трите обединения, е да образуват политическо болшинство и се държат като такова. Как тъкмо ще се осъществя, дали първо ще приложат свои новопроизведени изборни правила и след това ще ги приложат още в този парламент, ще забележим. Но връщането на ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта, без да са посочили, че схващат за какво има гневно неприемане на техния модел на консумация на властта, който създаде толкоз доста корупция, ще бъде извънредно тежък удар по очакванията на българите България да се развива ”, сподели той.

Христо Иванов разчита желанието на Българска социалистическа партия за връщането на хартиената бюлетина като обезсърчение и пояснение за изборния им крах. По думите му обаче това ще докара до “прегръдка с ГЕРБ и Движение за права и свободи ” в ръководството.

Той за следващ път препотвърди позицията на “Демократична България ”, че не може да поддържа първия мандат, тъй като по този метод ще се върне предходния корупционен модел на ръководство.

“Ако мандатоносителя е ГЕРБ и това значи връщане на ГЕРБ и Движение за права и свободи в изпълнителната власт, това значи връщането на предходния модел. Защото те по никакъв метод в миналия интервал не откриха метод да кажат, че моделът им е неверен, че би трябвало да се излезе от него и да бъде ревизиран. През цялото време приказват какъв брой е било хубаво. Хора, несъмнено сте създали потребни неща за страната, това би трябвало да се почита, единствено че имаше корупция в систематични размери ”, сподели Иванов. И добави, че желанието на ГЕРБ да се добере до властта касае и възпроса с локалните избори, които с цел да завоюват, им е належащо незабавно присъединяване в изпълнителната власт.

“Разпукването на циментовия саркофаг, в който 12-години пребиваваше превъзходството на колаборацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която доминация имаме своите директно политически изражения в репресивни органи, в правосъдната власт, в медиите, в службите и така нататък докара до избрани детайли на склероза в българската демократична система, тъй като не позволяваше възобновяване. смисълът на мандатите е да може да идват други. Да идват нови генерации, нови хора, нови хрумвания, нова кръв ”, сподели още той.

Лидерът на “Демократична България ” счита, че третият мандат е незнаен, тъй като зависи от президента. Според него ролята на Румен Радев е да бъде медиатор в процеса по сформиране на държавно управление, а не да има лични съображения и да вади “фейсбук цитати и написани листчета ”.

Христо Иванов е окуражен, че връщането на доверието към България е измежду опциите на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” като мандатоносители. Смята обаче, че са нужни диалози по политики и явен ангажимент от останалите партии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР