Недостигът на работна ръка води до неизбежно съкращаване на услугите

...
Недостигът на работна ръка води до неизбежно съкращаване на услугите
Коментари Харесай

Това е опасна и трудна работа: 2 000 свободни работни места в затворите в Германия

Недостигът на работна ръка води до неизбежно редуциране на услугите в пандиза

Работата в пандиза може да бъде доста непривлекателна, дори рискова. Затова и все по-малко хора желаят да си изкарват прехраната по този метод. В системата на пандизите в Германия настоящо има 2000 вакантни работни места.

Недостигът на работна ръка се усеща и в системата на пандизите в Германия, написа АРД в своя обява, предава.

Изданието цитира ръководителя на Съюза на чиновниците в пандизите в Германия (BSBD) Рене Мюлер, съгласно който сега има към 2 хиляди незаети работни места в системата. Длъжностите съществуват, само че няма претенденти за тях, прибавя той.

Затворът " Рорбах " край Майнц е прелестен образец за това. В него работят към 200 затворнически чиновници, които се грижат за до 500 лишени от независимост мъже и дами - непрекъснато, на смени, 7 дни в седмицата, написа авторката на материала Лукреция Гатер. В момента на 17 от длъжностите са назначени хора, които не са завършили до дъно професионалното си образование. Друг проблем е, че следва значително от чиновниците скоро да излязат в пенсия, а заместници няма.

Всичко това води до неизбежно редуциране на услугите в пандиза. Спортната стратегия да вземем за пример е замразена. " За пандизчиите това, за жалост, значи, че ще излизат по-рядко от килиите си, или че ще могат да спортуват по-малко навън или в залата ", показва директорката на пандиза Анабел Францен, представена от АРД.

Общуването, в това число и с други пандизчии, както и постоянният всекидневен темп са доста значими детайли по пътя за реинтеграция в обществото и подготовката на пандизчиите за живот на открито. " Не желаем просто система за затваряне на хора ", споделя още Францен.

2000 незаети работни места в немските затвори

Картината в доста други затвори в Германия е сходна с тази в " Рорбах ". Работата на затворническия чиновник е сложна и включва доста повече от това да отключва и заключва порти и да раздава храна, изяснява Рене Мюлер от Съюза на чиновниците в пандизите. " Това е рискова и сложна работа, по тази причина имаме потребност от по-добри тласъци ", добавя той, представен от АРД.

По-добро възнаграждение за чиновниците

Синдикатът упорства за по-добро възнаграждение на труда на затворническите чиновници, повече благоприятни условия за покачване и по-гъвкави модели на работа. " Смените в пандизите би трябвало да са напълно запълнени, непрекъснато, 365 дни в годината ", споделя Мюлер. " Работата на смени в действителност не притегля младежи. "

Има и политически аргументи за нежеланата обстановка. Според него политиците не печелят утвърждение с вложения в затворническата система - за разлика от вложенията в сфери като обучение или полиция, да вземем за пример.

Всяка федерална провинция на Германия има своя лична правосъдна администрация. Федералното държавно управление няма право да издава наставления за нея. Това значи самостоятелен метод на всички места към казуса с дефицита на квалифицирани служащи.

Как да се притеглят млади фрагменти?

Затворът " Рорбах " предлага " дни на отворените порти ". Това е метод младите да се срещнат с работата в системата. " Идват и многообещаващи претенденти ", споделя директорката Анабел Францен, която е внимателно оптимистична за бъдещето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР