Недостигът на лекари e проблем не само за страната ни,

...
Недостигът на лекари e проблем не само за страната ни,
Коментари Харесай

Остър недостиг на лекари не само в България, а и на Балканите

Недостигът на лекари e проблем освен за страната ни, само че и за огромна част от балканските страни. Ниското възнаграждение и неприятните условия на труд не престават да принуждават доста медици да работят отвън родните си страни.

Проблемът бе подложен пред ръководителите на лекарите от балканските страни на конгрес в Босна и Херцеговина, заяви телевизия " България он ер ".

Липса на лекари и недофинансиране са единствено част от компликациите, пред които е изправена здравната система в Република Сръбска. В самостоятелната област, част от Босна и Херцеговина, живеят малко над 1 млн. и 200 хиляди души.

Сериозен дефицит на редица медицински експерти се следи и в родните лечебни заведения, признават от Българския лекарски съюз.

Според представители на здравното съсловие у нас, здравната ни система би трябвало да бъде преструктурирана дейно като бъдат взети под внимание проблемите във всеки един район на страната.

Недофинансирането в региона на опазването на здравето се откроява като проблем в множеството страни на Балканския полуостров. Чрез обмяна на опит обаче компликациите могат да бъдат по-малко, считат специалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР