Недостигът на батерии от волт и половина, който се наблюдава

...
Недостигът на батерии от волт и половина, който се наблюдава
Коментари Харесай

Обвиниха Tesla за световния дефицит на батерии

Недостигът на акумулатори от волт и половина, който се следи в последно време в Япония и Южна Корея, се дължи на голямото ползване на електролити, ветали и съставни елементи за акумулаторите на Tesla, настояват корейски медии. Според Etnews сътрудникът на американския производител на електрически автомобили Panasonic употребява всичките си запаси за осъществяването на поръчки от компанията на Илон Мъск.

Потреблението на акумулатори се е нараснало освен поради електрическите автомобили на Tesla, от които се създават по 200 бройки, както се пробват да отвръщат някои скептици. Сериозни доставки изисква и производтвото на домашните батерии PowerWall, както и огромните хранилища за ток, а различни производители като Samsung, LG и Murata не съумяват да покрият търсенето.

Дефицитът на акумулатори води освен до компликации с намирането им. Недостигът провокира непрекъснато нарастване на цените. Изход от обстановката към този момент не се вижда, защото от ден на ден страни считат да се откажат от моторите с вътрешно горене, което закономерно изостря битката за доставки на метали, нужни за производството на батерии за електрически автомобили.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР