Недостиг на основни медикаменти за разпространени при децата заболявания като

...
Недостиг на основни медикаменти за разпространени при децата заболявания като
Коментари Харесай

Недостиг на лекарства затруднява сезона на вирусните болести при децата в САЩ

Недостиг на съществени лекарства за публикувани при децата болести като грип, ушни инфекции и възпалено гърло добави нови компликации към така и така напрегнатия и по-ранен сезон на респираторните и инфекциозни заболявания в Съединени американски щати тази година.

“Точно в този момент имаме сериозен дефицит на лекарства. Нямаме “Тамифлу ” за децата. Едва стига за възрастните. При това става дума за одобрено и генерично лекарство ” – сподели заместващият фармацевт от Оклахома Сити Рене Крафт, представен от CNN.

Тя постоянно работи в селските региони като заместващ фармацевт там, където има потребност от помощ. В понеделник при нея са пристигнали към 20 души с предписания, които не е съумяла да извърши, и ги е пренасочила.

В обществените медии фамилии споделят, че от дълго са “на лов ” за оселтамивир – генерична версия на “Тамифлу ”, както и за антибиотиците амоксицилин и аугментин. Недостиг има и на някои препарати за отваряне на дихателните пътища, съгласно American Society of Health-System Pharmacists. Всеки пациент може да подаде сигнал за дефицит и фармацевтите от Университета на Юта сверяват информацията с производителите на медикаменти.

“За 25 години като педиатър в никакъв случай не съм виждал такова нещо ” – сподели експертът по педиатрични инфекции доктор Стасийн Марушек от Hennepin Healthcare в Минесота.

По думите й има фамилии, които просто “Нямат отмора ” и влизат от една инфекциозна болест в друга.

“И в този момент към това се прибавят вторични инфекции на ушите и пневмония, които провокираха дефицита на амоксицилин ” – уточни тя.

Според експертите дефицитът на лекарствени препарати не се дължат на индустриални проблеми. Просто тази година сезонът на респираторните и вирусни болести подрани и това провокира засилено търсене на някои медикаменти преди упованията “по график ”.

Според US Centers for Disease Control and Prevention множеството половината щати към този момент имат “висока ” или “много висока ” “вирусна интензивност ”. Има 8 грипни хоспитализации на всеки 100 000 души – състояние, особено за декември или януари. Постъпванията в болница с вирусни и респираторни болести по това време на сезона не са били толкоз доста най-малко от десетилетие.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР