Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на

...
Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на
Коментари Харесай

Недостиг на нискоквалифициран персонал надува заплатите до 3 бона

Недостиг на нискоквалифициран личен състав надува до галактически стойности заплатите на фрагментите със приблизително обучение. Така бизнесът предлага хонорари сред 2000 и 3000 лв. на трактористи, а сервитьори в сладкарници заработват на месец по 1700 лв., написа в. Монитор “.

Често най-малко два пъти по-малко изкарват висшистите, които работят като учители да вземем за пример, и вземат малко над 700 лв..

„ Няма съответно пояснение за това, че учители и лекари получават обидни пари за своя труд, имайки поради, че позициите, които заемат, са виновни - едните възпитават и образоват, а другите лекуват “, разяснява Калоян Беличовски от компанията за набиране на личен състав „ Менпауър “. Основната причина била дефицитът на фрагменти със приблизително обучение. Освен това физическият труд се ценял повече, в сравнение с умственият.

Въпреки високите заплати, които получават механизаторите на селскостопански машини, отливът на личен състав с всяка година става все по-осезаем. Причините са две – първата е сезонният темперамент на работата, а втората множеството оператори биват обезпечавани на минималната работна заплата.

Остатъкът до контрактуваното заплащане им се давал на ръка. Тънките сметки на земеделските производители по какъв начин да платят по-малък налог пък предиздвикал от ден на ден квалифицирани фрагменти в бранш земеделие да емигрират. Промяната в манталитета на земеделските производители пристигнала след аграрната промяна при започване на демокрацията, споделя Светлана Василева, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати в земеделието. Тогава са били прекъснати договорите на над 400 хиляди заети в бранша, огромна част от които още тогава минали незаконно в Гърция, Испания и Италия да работят за локални земевладелци.

Наетите на трудов контракт до 1990 година са били над 700 хиляди, а в този момент броят им е едвам 60 хиляди.

„ Тези, които имат подписан договор, са едвам 9,8% от всички заети в бранша. Декларираният застрахователен приход в растениевъдството и спомагателните действия, за които не се изисква подготовка, за миналата година беше 430 лева, т.е. има стопани, които са осигурявали личния състав си даже и под минималния предел, който тогава беше 460 лева “, изяснява Василева. Не са необичайност и случаите, в които трактористите получават напълно възнаграждението си на черно. Вследствие на което те нямат нито обществена, нито здравна отбрана. Извънредните часове също не се заплащали.

Космически наподобяват и предлаганите заплати за складови служащи и охранители, оператори фрезисти и сервитьори. Наблюдавала се и наклонност на занижаване на критериите при подбора на чиновници.

от което страдала продуктивността. „ За свободните позиции към този момент не се изисква опит, работодателите са подготвени да поемат образованието им в границите на седмица или месец. Проблем се оказва, че огромна част от тях след този интервал напущат и хвърлените пари за образование отиват напразно “, споделя Калоян Беличовски.

Високото заплащане не е единствената стръв в лова за фрагменти със приблизително обучение. Към заплатата те прибавят и екстри – карти за фитнес, ваучери за храна и гориво, карти за превоз. Целта била те да се усещат задължени да останат в компанията, изясняват от компанията за набиране на личен състав. Оказва се, че не работодателите, а служащите ръководят пазара на труда, а методът на набиране на личен състав не става посредством онлайн платформите. „ Те доста рядко ги ревизират, просто имат по-примитивен метод на просвета. С тях работим посредством флайери или разлепяне на афиши, тъй като те прекарват повече време на открито по улиците “, изяснява Калоян Беличовски от „ Менпалър “. Разделението сред мъжете и дамите пък на пазара на труда от ден на ден понижава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР