Недоброто заплащане или недобрата административна организация е причината за недостиг

...
Недоброто заплащане или недобрата административна организация е причината за недостиг
Коментари Харесай

Най-големият работодател в Пловдив дава 1000 лв. заплата на пътен инженер

Недоброто възнаграждение или недобрата административна организация е повода за дефицит на експерти в районните кметства? Въпросът е противоречив, съгласно обособените кметове, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Ниските заплати в действителност са в основата на търсенето на експерти, които са основни за районните кметства. Около тази теза се сплотяват съвсем всички отзиви на районните кметове. Но, въпреки това, всички декларират, че заплащането е такова, каквото е във всички държавни структури. Парите, които се оферират за един пътен инженер, да вземем за пример са до 1000 лева и малко над това в обособени случаи. Възнагражденията се разграничават надалеч от тези на частните компании. Тогава по какъв начин да се намерят свестни специалисти, които да правят административната работа по този начин, че жителите да не страдат и да не прибягват до корупционни практики? 

В регион “Тракия “, да вземем за пример, дефицит на експерти няма, заяви кметът.

търси от няколко дни правист специалист по Подробен устройствен план за регион “Северен “. Заплатата, която може да предложи кметството, е ниска, да, а условията са високи, твърди той. Кандидатът би трябвало да има минимум 2 години стаж по специалността. Това е минималното условие за длъжността.

Кметът на регион " Южен “ също не се оплаква от липса на фрагменти. Неговата логичност е друга – един умел експерт – пътен, или ВиК инженер, няма да чака да си вади парите единствено от работна заплата. Той може да получи такова възнаграждение единствено от един план. Затова, съгласно него, търсенето и назначението на експерти е въпрос на добра административна организация. Много от неговите специалисти работят на почасови контракти и са удовлетворени от заплащането.

В регион " Централен " през септември и ноември са били оповестени състезания за длъжностите старши специалист в ГРАО за хора с увреждания и основен специалист " Бюджет ". Официалният сайт на районната администрация сочи, че специалистите са били назначени за относително бързо време.

Това единствено по себе си значи, че държавните длъжности си остават желани. Ако не за друго, то най-малко поради сигурността и положителното обезпечаване.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР