Недобросъвестни граждани за пореден път превърнаха парка над гимназията в

...
Недобросъвестни граждани за пореден път превърнаха парка над гимназията в
Коментари Харесай

Срамота! Недобросъвестни граждани отново превърнаха в бунище парка в Мездра /снимки/

Недобросъвестни жители за следващ път трансфораха парка над гимназията в Мездра в сметище, оповестиха от локалната администрация.
Повсеместно в зелените площи, по пешеходните алеи, към пейките и на детската площадка са разхвърляни всевъзможни отпадъци - пластмасови, стъклени, хартиени и алуминиеви. В това число бутилки от алкохол, кенчета от бира, картонени чашки за кафе, найлонови торбички, даже пластмасови бутилки за разсад и празни шишета от зехтин.
С твърди битови боклуци е замъсен също полигонът за образование на кучета, който се употребява от феновете на домашни любимци. А покрай него ясно личат следите от паленето на открит, макар че това е безусловно неразрешено на публични места, какъвто е градският парк.
На паркинга пред бившето лятно кино пък е изникнало голямо нерегламентирано бунище от строителни и битови боклуци, в това число домакински диван.
Днес чиновници на Общинско дружество „ Чистота “ събраха и извозиха с контейнери разхвърляните отпадъци. Чрез потреблението на профилирана техника ще бъде отстранено и противозаконното бунище западно от улица „ Сердика “. Предстои да бъдат подрязани изсъхналите клони и отстранени падналите дърветата в региона.
Колкото и да чисти обаче ОбП „ Чистота “, каквито и санкции да постановат контролните органи, замърсяването на градския парк и на други публични места очевидно ще продължи и отсега нататък. Поне до момента в който не се научим да пазим това, което имаме. А това се възпитава освен в учебно заведение, само че на първо място в фамилията. И персоналният образец на родителите в това отношение е най-хубавия. В противоположен случай сме обречени да тънем в нечистотия до шия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР