Недекларирана валута за 1,314 милиона лева е открита при три

...
Недекларирана валута за 1,314 милиона лева е открита при три
Коментари Харесай

Откриха 1,3 млн. лева на „Капитан Андреево“

Недекларирана валута за 1,314 милиона лв. е открита при три случая на граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград. Прокуратурата е привлякла като обвинени по три бързи производства А.Й. (62 г.), турски жител, М.Д. (31 г.), турски жител, и Й.Й. (40 г.) румънски жител, прецизираха от държавното обвиняване.

Първият случай е от към 23:30 ч. на 22 септември, когато на излизане от България за Турция в рейс с турска регистрация са били открити недекларирани парични средства – 120 000 евро с обща равноценност към 234 699 лв.. Към отговорност е притеглен единият от двамата водачи.

На идващия ден при инспекция на товарен автомобил, в шофьорската кабина, под акумулаторите и до резервоара, са открити банкноти евро с друг номинал. Общото количество на валутата е 271 390 евро с левова равноценност 530 792 лв..

По третото бързо произвеждане е открито, че на 25 септември в рейс с румънска регистрация, ръководен от Й.Й., при щателната митническа инспекция във фабрична празнина под последния ред седалки са открити пет плика с банкноти евро и английски лири. Общото количество на купюрите е 201 000 евро и 70 000 английски лири с обща левова равноценност 548 344 лв..

От началото на тази година при инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с тези три случая, цената на откритата нелегално пренасяна валута към този момент е към 20 милиона лв.. Най-често обект на транспорт са евро и паунд.

Пунктът на „ Капитан Андреево “ е външна граница на Европейския съюз, а ограниченията, които бяха взети от началото на годината, за връщане на страната на границата, дадоха ограничения. Преди седмици немският канцлер Олаф Шолц зави, че България към този момент е подготвена да влезе в Шенгенското пространство.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР