Недекларирана валута с левова равностойност 906 792 лева откриха митническите

...
Недекларирана валута с левова равностойност 906 792 лева откриха митническите
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 900 000 лева откриха митническите в кабините на два камиона

Недекларирана валута с левова равноценност 906 792 лв. откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово при две обособени инспекции на два товарни автомобила, излизащи от страната.

На 09.07.2022 година, към 03.20 часа, на Министерство на правосъдието Лесово идва товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Франция за Турция през България. В зоната за митнически надзор водачът, турски жител с букви S.C., е декларирал, че няма нищо за обявление.  Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която са открити във фабрични кухини в шофьорската кабина и в долапи от външната страна на кабината найлонови пликове, съдържащи английски лири с друг номинал.

Установено е, че общата сума недекларирана валута е 241 405 английски лири с левова равноценност 558 194 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Териториална дирекция Митница Бургас за закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс, под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.

При втория случай на 11.07.2022 г, към 09.40 часа, на Министерство на правосъдието Лесово на трасе за изходящи товарни коли от България идва товарен автомобил с влекач и полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Шофьорът, турски жител с букви B. I., е декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената щателна митническа инспекция на транспортното средство, митническите инспектори откриват във фабрични кухини във вратите на шофьорската кабина увити в найлонови пликове недекларирани общо 150 760 английски лири с левова равноценност 348 598 лв.. По случая също е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.

Само за последните 10 дни митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас са задържали на граничните пунктове с Турция Министерство на правосъдието Лесово и Министерство на правосъдието Капитан Андреево недекларирана валута с левова равноценност  3 851 182 лв.. При четири от петте случая откритите парични средства са английски лири с обща стойност 1 407 740 паунда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР